Boldog a szolga, ki az emberek magasztalása és dicsőítése közepett nem gondolja magát különbnek, mint amikor hitványnak, együgyűnek és megvetésre méltónak tartják.

Hangtár

Címkék:

Az újrakezdés szentje – Pietrelcinai Szent Pio

2021.09.23

Pio atya Francesco néven, kisbirtokos szülők hét gyermeke közül a negyedikként született az olaszországi Pietrelcinában 1887. május 25-én. Már kisgyermekként részt vett a gazdaság körüli munkában. A bárányok őrzése közben gyakran látott egy szakállas szerzetest, aki adományokat gyűjtött. A kisfiú elhatározta, ő is olyan szerzetes lesz, akinek szakálla van. Szívesen időzött az Angyalok Királynéja-templomban, amikor egyedül volt, a rózsafüzért imádkozta. (tovább…)

Negyvennégy év világiként a ferencesek szolgálatában

2021.09.01

Harsányi István, a Ferences Rendtartomány korábbi főépítésze augusztus 20. alkalmából magas állami kitüntetésben részesült. A kitüntetettel a Katolikus Rádióban augusztus 25-én Szerdahelyi Csongor beszélgetett. (tovább…)

Ugron Éva az új Pasaréti Közösségi Házról

2021.08.24

A pasaréti templom és a Pasaréti tér egységes építészeti stílusába illeszkedő Pasaréti Közösségi Ház nemcsak a plébániát, hanem az egész környéket gazdagítja remek programkínálatával. A Ház igazgatójával, Ugron Évával a Katolikus Rádióban hangzott el beszélgetés. (tovább…)

Berhidai Piusz a ferences nagykáptalanról

2021.08.23

Rendkívüli körülmények között tartották meg a Kisebb Testvérek Rendje választókáptalanját júliusban. A magyar provincia vezetője Katolikus Rádióban augusztus 8-án számolt be az eseményről, Szerdahelyi Csongor műsorában. (tovább…)

Konklávés nagykáptalan – Beszélgetés Urbán Erik OFM erdélyi provinciálissal

2021.07.28

Választókáptalant tartott a kisebb testvérek rendje júliusban. A járvány miatt tavalyról idén nyárra átkerült, és Manila helyett Rómában tartott kéthetes eseményről Szerdahelyi Csongor kérdezte Urbán Erik erdélyi provinciálist. A Katolikus Rádióban július 25-én elhangzott műsor ott meghallgatható. (tovább…)

A gyermekvédelem az egyházban – Beszélgetés Dobszay Benedekkel

2021.07.19

Dobszay Benedek ferencessel a gyermekvédelem időszerű kérdéseiről Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádióban 2021. június 27-én. (tovább…)

Páduai Szent Antal, aki imádságból táplálkozott – Varga Kapisztrán OFM elmélkedése

2021.06.13

Történetek Szent Antalról, amelyeket még nem biztos, hogy ismerünk. Hagyományok, amelyek ünnepéhez köthetők. Attribútumai, amelyek igazán mély jelentést hordoznak. Mindezekről Varga Kapisztrán OFM osztja meg gondolatait. (tovább…)

Szentkúton is újraindul az élet – Beszélgetés Orosz Lóránt OFM kegyhelyigazgatóval

2021.06.10

A járvány visszaszorulásával újra érkeznek a zarándokok. A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely vezetőjével, Orosz Lóránt ferencessel Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádióban június 10-én. (tovább…)

Emlékezés Pallér Hédi nővérre, aki 40 évig főzött a Frankában

2021.06.10

A rubinfogadalmas szatmári irgalmas nővér április 10-én, 96 éves korában hunyt el. Saját szavai szerint még kóbor apáca is volt, majd 41 éven naponta 400 főre főzött az esztergomi ferences gimnázium konyháján. Tanárok, diákok egyaránt szívükbe zárták a kedves, törékeny csupa szív nővért. Rá emlékezett a Katolikus Rádió június 6-án.

(tovább…)

Ferences emléknap: Prágai Szent Ágnes szűz

2021.06.08

Júniusban induló sorozatunkban megemlékezünk a ferences szentekről és boldogokról, olyanokról is, akik kevésbé ismertek, de rendünk számára fontos a történetük. (tovább…)