Boldog az a szolga, aki nem bízza el magát jobban a miatt a jó miatt, amit általa mond és művel az Úr, mint amiatt, amit más által mond és művel.

Hangtár

Címkék:

Az istenszeretőknek minden a javukra válik

2020.10.28

Gyurkovics István aszódi plébánossal, ferences öregdiákok édesapjával és nagypapával Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádióban 2020. október 28-án.

Kákonyi Asztrik és társai

2020.10.12

Megelevenedik a 20. századi magyar ferences rendtörténet, Varga Kapisztrán segítségével. Szerkesztő: Szerdahelyi Csongor. Katolikus Rádió, 2020. 10. 11.

Nem is ferences, hanem Liberát szeretett volna lenni

2020.10.09

 Kovács Bánk atya 94 éves korában, október 1-én hunyt el és október 9-én helyezik örök nyugalomba a pesti ferences templomban. Egyike volt azoknak, akik még emlékeztek az 1938-as eucharisztikus kongresszusra. Bánk atya szerette volna megérni a másodikat is, de erre már nem lesz lehetősége. Az 1927-ben született szerzetestől, aki provinciálisa is volt a Szűz Máriáról nevezett rendtartománynak, Szerdahelyi Csongor korábbi interjúiból készült összeállítással búcsúzott a Katolikus Rádió. A Pillanatfelvétel című műsor 2020. október 9-én hangzott el. (tovább…)

Az új plébános tervei

2020.10.07

Ferenc pápa útmutatásai szerint igyekszik lelkipásztorkodni Tokár János, a szombathelyi ferences templom új plébánosa. Tapasztalatairól, terveiről beszélt a Katolikus Rádióban szeptember 27-én. Riporter: Szerdahelyi Csongor. (tovább…)

Ferenc pápa a szentferenci karizma tükrében – Bagyinszki Ágoston OFM előadása

2020.10.05

„Számunkra ferencesek számára nagyon izgalmas, hogy hetedik éve egy olyan pápa pontifikátusát éljük, aki Assisi Szent Ferenc nevét vette föl, körvonalazva ezzel pápaságának a programját. Előadásomban egy ferences látószögéből szemlélem azt, ahogyan Ferenc pápa Assisi Szent Ferenc alakján keresztül kommunikálja az ő döntéseit, prioritásait.”

(tovább…)

Ferenc pápa és a védőszentje

2020.10.05

Mennyiben követője a mostani pápa választott védőszentjének, Assisi Szent Ferencnek? Erről beszélgetett Bagyinszki Ágoston ferences teológussal Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádióban A műsor Szent Ferenc napján, október 4-én hangzott el. (tovább…)