Boldog a szolga, aki távollétében éppúgy szereti és félti testvérét, mint jelenlétében; és háta mögött sem mond semmi olyat, amit jelenlétében szeretettel meg ne mondhatna.

Hangtár

Címkék:

Páduai Szent Antal, aki imádságból táplálkozott – Varga Kapisztrán OFM elmélkedése

2021.06.13

Történetek Szent Antalról, amelyeket még nem biztos, hogy ismerünk. Hagyományok, amelyek ünnepéhez köthetők. Attribútumai, amelyek igazán mély jelentést hordoznak. Mindezekről Varga Kapisztrán OFM osztja meg gondolatait. (tovább…)

Szentkúton is újraindul az élet – Beszélgetés Orosz Lóránt OFM kegyhelyigazgatóval

2021.06.10

A járvány visszaszorulásával újra érkeznek a zarándokok. A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely vezetőjével, Orosz Lóránt ferencessel Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádióban június 10-én. (tovább…)

Emlékezés Pallér Hédi nővérre, aki 40 évig főzött a Frankában

2021.06.10

A rubinfogadalmas szatmári irgalmas nővér április 10-én, 96 éves korában hunyt el. Saját szavai szerint még kóbor apáca is volt, majd 41 éven naponta 400 főre főzött az esztergomi ferences gimnázium konyháján. Tanárok, diákok egyaránt szívükbe zárták a kedves, törékeny csupa szív nővért. Rá emlékezett a Katolikus Rádió június 6-án.

(tovább…)

Ferences emléknap: Prágai Szent Ágnes szűz

2021.06.08

Júniusban induló sorozatunkban megemlékezünk a ferences szentekről és boldogokról, olyanokról is, akik kevésbé ismertek, de rendünk számára fontos a történetük. (tovább…)

„Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban” – Beszélgetés Sienai Szent Bernardinról

2021.05.21

Sienai Szent Bernardin mauzóleuma L’Aquilában, az ő nevét viselő csodálatosan szép bazilikában található. 2009-ben súlyos földrengés pusztított a városban, a bazilika is megrongálódott, de a felújítások nyomán már látogatható. Varga Kapisztrán atyával mi is felkereshetjük, ha meghallgatjuk a Katolikus Rádióban október 17-én elhangzott műsort. (tovább…)

Csendesen elidőzni a Jóisten jelenlétében – Elmélkedés Baylon Szent Paszkálról

2021.05.17

Baylon Szent Paszkál arra bátorít minket, hogy szeretetből és szeretettel kérjünk az Istentől. Egy pásztorgyerekből lett szerzetesről, az életvezetés nagy mesteréről Berhidai Piusz ferences provinciális beszélt a Katolikus Rádióban.

(tovább…)

Acta Pintériana – A ferences karizmától ihletett szellemi élet műhelye – Beszélgetés Bagyinszki Ágoston OFM és Kámán Veronika szerkesztőkkel

2021.03.26

Februárban jelent meg az Acta Pintériana – a Ferences Kutató Tanárok Tudományos Körének folyóirata – hetedik száma. A folyóirat indulásáról, céljairól és a szerkesztői feladatokról Kámán Veronikával és Bagyinszki Ágostonnal beszélgettünk. (tovább…)

Varga Kapisztrán OFM a Széchenyi-díjas Prokopp Máriáról

2021.03.22

Az esztergomi születésű művészettörténész március 15-én Széchenyi-díjban részesült. A Ferences Világi Rend tagjáról az esztergomi ferences házfőnökkel Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádióban március 18-án. (tovább…)

Tata kapucinus temploma – 1. rész

2021.03.22

Kövesdi Mónika muzeológus és Szpisják Péter Pál kapucinus segítségével Tata-Tóváros remek templomával ismerkedünk. Templom-tér-kép, Katolikus Rádió, 2021.03.14. Riporter: Szerdahelyi Csongor

Ferences Média, 2021

Frankás öregdiák az új tábori püspök

2021.03.01

Egy kis somogyi faluból az esztergomi ferences gimnáziumba, onnan a sorkatonai szolgálat után az esztergomi szemináriumba vezetett az útja Berta Tibornak. Negyedszázada katonalelkész, Ferenc pápa őt nevezte ki Bíró László utódjának a tábori püspökség élére.

 

Ferences Média, 2021

Katolikus Rádió, 2021.02.28.
Szerkesztő: Szerdahelyi Csongor
Fénykép: Lambert Attila / Magyar Kurír