Boldog a szolga, aki távollétében éppúgy szereti és félti testvérét, mint jelenlétében; és háta mögött sem mond semmi olyat, amit jelenlétében szeretettel meg ne mondhatna.

hivatástisztázás

Ha keresed az utad; már megfogalmaztad a kérdést: „Mit kívánsz tőlem, Istenem?”, és legfőképp, ha már megfordult benned: „Nem lehetnék én is ferences?”; hivatástisztázó programjainkkal segíteni szeretnénk döntésed meghozatalában.

Minden embernek van hivatása. Mert a Jóisten így alkotott minket. Feladatot bízott ránk. Azt szeretné, hogy a munkatársai legyünk. Manapság sokan bizonytalanok, emiatt nehezen ismerik fel saját hivatásukat. „Annyi minden lehetnék!” – vélik. És bele kezdenek ebbe is, abba is. Az elköteleződés, a végső döntés pedig eltolódik, rossz esetben elmarad.

Ha úgy érzed, hogy Téged a Jóisten ferences szerzetesnek hív, de még bizonytalan vagy, akkor se habozz: bátran keress bennünket és kövesd programjainkat. Ebben az esetben írj a hivatas@ferencesek.hu címre, amelyen fr. Szoliva Gábriel testvér várja kérdéseidet. Megpróbálunk segítségedre lenni, hogy fölismerd utadat. Ha ismerőseid között van hasonló kereső ember, őt is bátoríthatod. „Aki keres, az talál.” Lehetőség szerint alkalmakat is biztosítunk, hogy betekints életünkbe.

 

 

Kiket várunk?

  • Azokat a 16. életévüket betöltött fiúkat, férfiakat,
  • akik még nem hozták meg hivatásuk életre szóló döntését
  • és szívesen töltenének együtt egy kis időt ferences közösségben, a Jóistennel és nyitott szívű társaikkal.

Milyen alkalmakat szervezünk?

  • Más szerzetesrendekkel közösen minden évben szervezünk egy 12 alkalomból álló „hivatástisztázó kurzust” Budapesten (kéthetente 2-3 óra). Ennek neve: Iránytű. Bővebb információk: http://www.sapientia.hu/hu/iranytu
  • Lehetőséget adunk a húsvéti ünnep ferences közösségben való megünneplésére.
  • Augusztus 14-20. között minden évben gyalogos zarándoklatot szervezünk Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra, több mint kétszáz fiatal és kevésbé fiatal, valamint sok szerzetes részvételével.
  • Minden évben, általában tavasszal Nyílt napot hirdetünk érdeklődőknek, amelynek színhelye a pasaréti kolostorunk.

Honnan kaphatsz részletes információt a konkrét programokról, hogyan jelentkezhetsz?

  • Hivatásgondozó programjainkról honlapunk hírei, valamint Programok menüpontja ad tájékoztatást.
  • Információt kérhetsz a hivatásgondozás tartományi felelősétől, akivel személyesen is beszélgethetsz. Ha más ferences testvért is ismersz, akkor őt is fölkeresheted.
  • A hivatásgondozásnak több testvér a felelőse provinciánkban, a koordinátor fr. Dobszay Benedek testvér.

 

Ferences Rendtartomány, 2021