Vágyakozzatok az Úr Lelkére!

Hangtár

Címkék:

Berhidai Piusz a ferences nagykáptalanról

2021.08.23

Rendkívüli körülmények között tartották meg a Kisebb Testvérek Rendje választókáptalanját júliusban. A magyar provincia vezetője Katolikus Rádióban augusztus 8-án számolt be az eseményről, Szerdahelyi Csongor műsorában. (tovább…)

Konklávés nagykáptalan – Beszélgetés Urbán Erik OFM erdélyi provinciálissal

2021.07.28

Választókáptalant tartott a kisebb testvérek rendje júliusban. A járvány miatt tavalyról idén nyárra átkerült, és Manila helyett Rómában tartott kéthetes eseményről Szerdahelyi Csongor kérdezte Urbán Erik erdélyi provinciálist. A Katolikus Rádióban július 25-én elhangzott műsor ott meghallgatható. (tovább…)

A gyermekvédelem az egyházban – Beszélgetés Dobszay Benedekkel

2021.07.19

Dobszay Benedek ferencessel a gyermekvédelem időszerű kérdéseiről Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádióban 2021. június 27-én. (tovább…)

Páduai Szent Antal, aki imádságból táplálkozott – Varga Kapisztrán OFM elmélkedése

2021.06.13

Történetek Szent Antalról, amelyeket még nem biztos, hogy ismerünk. Hagyományok, amelyek ünnepéhez köthetők. Attribútumai, amelyek igazán mély jelentést hordoznak. Mindezekről Varga Kapisztrán OFM osztja meg gondolatait. (tovább…)

Szentkúton is újraindul az élet – Beszélgetés Orosz Lóránt OFM kegyhelyigazgatóval

2021.06.10

A járvány visszaszorulásával újra érkeznek a zarándokok. A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely vezetőjével, Orosz Lóránt ferencessel Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádióban június 10-én. (tovább…)

Emlékezés Pallér Hédi nővérre, aki 40 évig főzött a Frankában

2021.06.10

A rubinfogadalmas szatmári irgalmas nővér április 10-én, 96 éves korában hunyt el. Saját szavai szerint még kóbor apáca is volt, majd 41 éven naponta 400 főre főzött az esztergomi ferences gimnázium konyháján. Tanárok, diákok egyaránt szívükbe zárták a kedves, törékeny csupa szív nővért. Rá emlékezett a Katolikus Rádió június 6-án.

(tovább…)

Ferences emléknap: Prágai Szent Ágnes szűz

2021.06.08

Júniusban induló sorozatunkban megemlékezünk a ferences szentekről és boldogokról, olyanokról is, akik kevésbé ismertek, de rendünk számára fontos a történetük. (tovább…)

„Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban” – Beszélgetés Sienai Szent Bernardinról

2021.05.21

Sienai Szent Bernardin mauzóleuma L’Aquilában, az ő nevét viselő csodálatosan szép bazilikában található. 2009-ben súlyos földrengés pusztított a városban, a bazilika is megrongálódott, de a felújítások nyomán már látogatható. Varga Kapisztrán atyával mi is felkereshetjük, ha meghallgatjuk a Katolikus Rádióban október 17-én elhangzott műsort. (tovább…)

Csendesen elidőzni a Jóisten jelenlétében – Elmélkedés Baylon Szent Paszkálról

2021.05.17

Baylon Szent Paszkál arra bátorít minket, hogy szeretetből és szeretettel kérjünk az Istentől. Egy pásztorgyerekből lett szerzetesről, az életvezetés nagy mesteréről Berhidai Piusz ferences provinciális beszélt a Katolikus Rádióban.

(tovább…)

Acta Pintériana – A ferences karizmától ihletett szellemi élet műhelye – Beszélgetés Bagyinszki Ágoston OFM és Kámán Veronika szerkesztőkkel

2021.03.26

Februárban jelent meg az Acta Pintériana – a Ferences Kutató Tanárok Tudományos Körének folyóirata – hetedik száma. A folyóirat indulásáról, céljairól és a szerkesztői feladatokról Kámán Veronikával és Bagyinszki Ágostonnal beszélgettünk. (tovább…)