Bárki irigykedik testvérére a jó miatt, amit mond és cselekszik általa az Úr, a káromlás bűnét követi el, mivel a Magasságbelire irigykedik, aki minden jót mond és cselekszik.

Hangtár

Címkék:

„A remény és a jövő embere volt” – Kiss Menyhért OFM emlékezése Hegedűs Kolosra

2021.12.01

„Szerzetesi életem legelső napjaitól kezdve nagyon sokat jelentett számomra Kolos atya, akiben egy igazi Krisztus-arcú embert ismerhettem meg. Olyan embert, aki naponta meggyőzött bennünket arról, hogy Ő odaadta életét az Úr Jézusnak.”  (tovább…)

Emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok – Gondolatok advent első vasárnapjára

2021.11.28

Elmélkedések advent vasárnapjain a ferences testvérekkel. (tovább…)

Önmegtagadás, imádság, lemondások – Elmélkedés Alkantarai Szent Péterről

2021.10.18

Szász Zsombor OFM elmélkedése október 19. szentjéről, a ferences Alkantarai Szent Péterről. (tovább…)

A pálya széléről

2021.10.13

A Szentendrei Ferences Gimnázium új tornacsarnokának október 6-i avatásán tanárokkal, öregdiákokkal, közéleti szereplőkkel beszélgetett Szerdahelyi Csongor. A műsor a Katolikus Rádióban október 10-én hangzott el. (tovább…)

Sportcsarnokkal gyarapszik a szentendrei Ferences Gimnázium

2021.10.13

Dobszay Benedek ferences provinciális az új csarnok felavatása előtti, október 5-én mutatta be a Katolikus Rádió hallgatóinak az új létesítményt, amely a szomszédos református gimnáziumot és az egész Dunakanyart is szolgálja a jövőben.

(tovább…)

Az újrakezdés szentje – Pietrelcinai Szent Pio

2021.09.23

Pio atya Francesco néven, kisbirtokos szülők hét gyermeke közül a negyedikként született az olaszországi Pietrelcinában 1887. május 25-én. Már kisgyermekként részt vett a gazdaság körüli munkában. A bárányok őrzése közben gyakran látott egy szakállas szerzetest, aki adományokat gyűjtött. A kisfiú elhatározta, ő is olyan szerzetes lesz, akinek szakálla van. Szívesen időzött az Angyalok Királynéja-templomban, amikor egyedül volt, a rózsafüzért imádkozta. (tovább…)

Negyvennégy év világiként a ferencesek szolgálatában

2021.09.01

Harsányi István, a Ferences Rendtartomány korábbi főépítésze augusztus 20. alkalmából magas állami kitüntetésben részesült. A kitüntetettel a Katolikus Rádióban augusztus 25-én Szerdahelyi Csongor beszélgetett. (tovább…)

Ugron Éva az új Pasaréti Közösségi Házról

2021.08.24

A pasaréti templom és a Pasaréti tér egységes építészeti stílusába illeszkedő Pasaréti Közösségi Ház nemcsak a plébániát, hanem az egész környéket gazdagítja remek programkínálatával. A Ház igazgatójával, Ugron Évával a Katolikus Rádióban hangzott el beszélgetés. (tovább…)