Boldog ember, aki mindabban elviseli felebarátja gyarlóságát, amiben – hasonló körülmények közt – maga is kívánná, hogy elviseljék őt.

Hangtár

Címkék:

On-line ministráns

2022.01.12

A misék alatt perselyező ministránsoknak társa bizonyos szempontból az on-line persely, amivel már több budapesti templomban is találkozhatunk. A Margit körúti tapasztalatokról a ferences plébánia képviselőtestületi tagját, Csanádi Lőrincet Szerdahelyi Csongor kérdezte. 

(tovább…)

Aki az óvodások között újra és újra gyerek tudott lenni – Hidász Ferenc emlékezése Hegedűs Kolos atyára

2021.12.14

Hidász Ferenc a közelmúltban elhunyt Hegedűs Kolos korábbi ferences provinciálisra emlékezett a Katolikus Rádióban, december 12-én. Szerkesztő Szerdahelyi Csongor. (tovább…)

Örüljetek az Úrban szüntelenül! – Gondolatok advent harmadik vasárnapjára

2021.12.12

Micsoda Öröm, amikor sikerül ez a visszatérés, amikor odatalálok az Úrhoz, amikor közelsége szétoszlatja szívem sötétségét, és fényessége rám ragyog. (tovább…)

„A remény és a jövő embere volt” – Kiss Menyhért OFM emlékezése Hegedűs Kolosra

2021.12.01

„Szerzetesi életem legelső napjaitól kezdve nagyon sokat jelentett számomra Kolos atya, akiben egy igazi Krisztus-arcú embert ismerhettem meg. Olyan embert, aki naponta meggyőzött bennünket arról, hogy Ő odaadta életét az Úr Jézusnak.”  (tovább…)

Emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok – Gondolatok advent első vasárnapjára

2021.11.28

Elmélkedések advent vasárnapjain a ferences testvérekkel. (tovább…)

Önmegtagadás, imádság, lemondások – Elmélkedés Alkantarai Szent Péterről

2021.10.18

Szász Zsombor OFM elmélkedése október 19. szentjéről, a ferences Alkantarai Szent Péterről. (tovább…)

A pálya széléről

2021.10.13

A Szentendrei Ferences Gimnázium új tornacsarnokának október 6-i avatásán tanárokkal, öregdiákokkal, közéleti szereplőkkel beszélgetett Szerdahelyi Csongor. A műsor a Katolikus Rádióban október 10-én hangzott el. (tovább…)

Sportcsarnokkal gyarapszik a szentendrei Ferences Gimnázium

2021.10.13

Dobszay Benedek ferences provinciális az új csarnok felavatása előtti, október 5-én mutatta be a Katolikus Rádió hallgatóinak az új létesítményt, amely a szomszédos református gimnáziumot és az egész Dunakanyart is szolgálja a jövőben.

(tovább…)