Minden teremtmények, áldjátok az Urat!

„Többféle módon van jelen bennem az igazság keresése” – Interjú az újmisés Kis Balázs Efrém ferences szerzetessel

2024.07.01 Címkék:

Június 15-én a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen szentmise keretében áldozópappá szentelte Gács Botond Paszkál és Kis Balázs Efrém ferences szerzetest Berta Tibor püspök, katonai ordinárius. Efrém testvérrel a pappá szentelése előtti napokban a Magyar Kurír készített interjút, melyben lelkipásztori hivatásáról, a ferences testvérekhez fűződő kötelékéről, az igazság kereséséről, és a gyermekvédelemben végzett szolgálatáról is mesélt.

„Már gyerekkoromtól élt bennem az egyre világosabb bizonyosság: lehet, hogy papnak hív az Úristen. (…) A papi hivatásra rezonáltam először, azt ismertem fel magamban, és azután szépen lassan beúszott a képbe a ferences rend, a testvéri jelenlétidézte fel emlékeit az újmisés Kis Balázs Efrém OFM. A vele készült Magyar Kuríron megjelent interjú nyomtatott változata az Új Ember 2024. június 23-i számában is megjelent. A teljes cikk erre a linkre kattintva olvasható.

A fiatal ferencesek pappá szenteléséről ebben a cikkben írtunk. Meghívójukat az eseményt megelőzően ebben a bejegyzésünkben tettük közzé. 

Fotó: Moldoványi Barnabás
Forrás: Körössy László/Magyar Kurír
Ferences Média, 2024

Comments are closed.