Boldog az a szolga, aki nem bízza el magát jobban a miatt a jó miatt, amit általa mond és művel az Úr, mint amiatt, amit más által mond és művel.

Rendhagyó ajándék a Szervátiusz Alapítványtól

2023.09.21 Címkék:

Szeptember 15-én a Szervátiusz Alapítvány – fennállásának 20., valamint Szervátiusz Jenő születésének 120. évfordulója alkalmából – ünnepi rendezvényt tartott a Parlament vadásztermében, melyre rendtartományunk is meghívást kapott.

Az ünnepi eseményen sor került a Szervátiusz Jenő díjak átadására, melyet Árkossy István festő-grafikusművész és Bánky Zsuzsa gyöngyékszer készítő mester vehetett át. A Szervátiusz Alapítvány ösztöndíját Dregics Dániel, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezési Egyetem szobrásznak készülő hallgatója kapta. 

Ezt követően az alapítvány egy értékes ajándékot, Szervátiusz Tibor Színes Madonnáját adományozta rendtartományunknak. Mint azt Berhidai Piusz OFM tartományfőnök köszönő beszédében elmondta: éppen a szobor egyszerűségének köszönhetően lett ez számunkra egy igazán különleges és rendhagyó ajándék. A szobor azzal, hogy Máriát és a kis Jézust ennyire emberközelien ábrázolja, emlékeztet minket hivatásunk lényegi elemeire: a Máriá-s lelkiségre és az egyszerűségre. 

Az alkotás a szécsényi kolostor kiállító terében kerül elhelyezésre, ahol a történelmi emlékhelyet látogatók számára szabadon megtekinthető.

Isten áldása és békéje kísérje tovább az alapítvány munkálkodását!

A díjátadón

kép 4 / 4

 
Ferences Média, 2023

Hozzászólások lezárva.