Szóval és tettel tegyetek tanúságot!

Hangtár

Címkék:

„Ez az utazás ízelítőt ad abból, amit nem tudunk elképzelni” – Hidász Ferenc atya az ukrajnai helyzetről

2023.01.17

Hidász Ferenc atya nemrég Ukrajnában járt, amikor egy ottani menekült családnak segített hazajutni Magyarországról. Utazásáról és az ukrajnai helyzetről Szerdahelyi Csongor kérdezte. Az adás a Katolikus Rádió Keresztény Kulturális Akadémia című műsorában hangzott el január 15-én.

Január 16-ig lehet jelentkezni a téli zsolozsmatáborra – beszélgetés Szoliva Gábriellel

2023.01.15

Az idei téli zsolozsmatábort január 27. és 29. között szervezik meg egyetemista fiataloknak Zamárdiban. Jelentkezni a gabriel@ferencesek.hu címen lehet a fenti határidőig. A zsolozsmatáborról, a zsolozsma világáról és történelméről Szoliva Gábriellel, a tábor szervezőjével Szerdahelyi Csongor beszélgetett. Az adás a Katolikus Rádió Templom-tér-kép című műsorában hangzott el január 15-én.

Január végéig látogatható Madarassy András kiállítása a Kákonyi Asztrik Galériában – Beszélgetés Prokopp Máriával

2023.01.11

Az esztergomi ferences gimnázium rajztanárának kiállítása a Kákonyi Asztrik Galériában január végéig megtekinthető. A kiállítást megnyitó Prokopp Mária művészettörténésszel Madarassy András művészetéről Szerdahelyi Csongor beszélgetett.

Az adás a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el január 10-én.

A Madarassy Andrásról készült kép forrása: újbuda.hu.

„Nem rejtem véka alá a hitemet” – Beszélgetés Hegedűs Endrével, a Ferences jótékonysági est előadójával

2023.01.04

A gyöngyösi Autista Segítőközpont javára jótékonysági hangversenyt ad Hegedűs Endre január 18-án a Zeneakadémián. A zongoraművészt hithez való viszonyáról, a koncert programjáról és az ott fellépő partnereiről Szerdahelyi Csongor kérdezte. Az adás a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában január 3-án hangzott el.

„A januári jótékonysági est különleges esemény lesz” – Beszélgetés Dobszay Benedekkel

2022.12.22

A ferences rend fenntartásában működő gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatására jótékonysági hangversenyt rendeznek január 18-án, 19:30-kor a Zeneakadémia nagytermében. Az eseményről Dobszay Benedeket Szerdahelyi Csongor kérdezte. Az adás december 20-án, a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el.

Az eseményre jegyek még kaphatók a jegy.hu-n.

„Nem spórolt a Jóisten meglepetésekkel számunkra” – Berhidai Piusz tartományfőnök évértékelője 2022.

2022.12.20

Berhidai Piusz tartományfőnök atyát az elmúlt év történéseiről és a közelgő legfontosabb ferences eseményekről Szerdahelyi Csongor kérdezte. Az adás december 18-án hangzott el a Katolikus Rádió Templom-tér-kép című műsorában.

In memoriam Halmai Vilmos atya – Beszélgetés Berhidai Piusz tartományfőnökkel

2022.12.19

A december 12-én elhunyt Halmai László P. Vilmos atyára Berhidai Piusz tartományfőnök emlékezik. Az adás a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el december 16-án. A beszélgetést Szerdahelyi Csongor készítette.

Ahol a magyar embernek furcsa a karácsony – Beszélgetés Hernádi Lehel OFM ferences misszionáriussal

2022.12.13

Hernádi Lehel ferences atya immár több mint három éve Peruban misszionárius. Az Amazonas forrásvidékén, egy 30 ezer lakosú Satipo nevű városban lakik, de a plébániájához, amely akkora, mint egy magyar megye, további kétszáz falu is tartozik. Vele készített beszélgetést Szerdahelyi Csongor. Az adás december 4-én, a Katolikus Rádió Keresztény Közéleti Akadémia című műsorában hangzott el.

 

Ferences Média, 2022.
Kép: Magyar Kurír

„Istenem és mindenem” – In memoriam Csorba Domonkos atya

2022.11.15

Csorba Domonkos atya a legidősebb magyar ferences szerzetes volt, aki több évtizedet szolgált Amerikában is, az ottani magyarok lelkipásztoraként. A 2012-es aranymiséjén készített interjú részleteivel emlékezett meg róla Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádió Templom-Tér-Kép című műsorában. Az adás november 13 án hangzott el.

 

„Élni Krisztust, megdicsőíteni nevével az evangéliumot” – Varga Kamill OFM előadása Kiss Szalézról

2022.11.14

Varga Kamill OFM előadásában Kiss Szaléz ferences vértanú életét beszéli el. Az előadás a gyöngyösi Vachott Sándor városi könyvtárban hangzott el.