Isten Fia szegénnyé lett értünk.

Hangtár

Címkék:

Január végéig látogatható Madarassy András kiállítása a Kákonyi Asztrik Galériában – Beszélgetés Prokopp Máriával

2023.01.11

Az esztergomi ferences gimnázium rajztanárának kiállítása a Kákonyi Asztrik Galériában január végéig megtekinthető. A kiállítást megnyitó Prokopp Mária művészettörténésszel Madarassy András művészetéről Szerdahelyi Csongor beszélgetett.

Az adás a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el január 10-én.

A Madarassy Andrásról készült kép forrása: újbuda.hu.

„Nem rejtem véka alá a hitemet” – Beszélgetés Hegedűs Endrével, a Ferences jótékonysági est előadójával

2023.01.04

A gyöngyösi Autista Segítőközpont javára jótékonysági hangversenyt ad Hegedűs Endre január 18-án a Zeneakadémián. A zongoraművészt hithez való viszonyáról, a koncert programjáról és az ott fellépő partnereiről Szerdahelyi Csongor kérdezte. Az adás a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában január 3-án hangzott el.

„A januári jótékonysági est különleges esemény lesz” – Beszélgetés Dobszay Benedekkel

2022.12.22

A ferences rend fenntartásában működő gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatására jótékonysági hangversenyt rendeznek január 18-án, 19:30-kor a Zeneakadémia nagytermében. Az eseményről Dobszay Benedeket Szerdahelyi Csongor kérdezte. Az adás december 20-án, a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el.

Az eseményre jegyek még kaphatók a jegy.hu-n.

„Nem spórolt a Jóisten meglepetésekkel számunkra” – Berhidai Piusz tartományfőnök évértékelője 2022.

2022.12.20

Berhidai Piusz tartományfőnök atyát az elmúlt év történéseiről és a közelgő legfontosabb ferences eseményekről Szerdahelyi Csongor kérdezte. Az adás december 18-án hangzott el a Katolikus Rádió Templom-tér-kép című műsorában.

In memoriam Halmai Vilmos atya – Beszélgetés Berhidai Piusz tartományfőnökkel

2022.12.19

A december 12-én elhunyt Halmai László P. Vilmos atyára Berhidai Piusz tartományfőnök emlékezik. Az adás a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el december 16-án. A beszélgetést Szerdahelyi Csongor készítette.

Ahol a magyar embernek furcsa a karácsony – Beszélgetés Hernádi Lehel OFM ferences misszionáriussal

2022.12.13

Hernádi Lehel ferences atya immár több mint három éve Peruban misszionárius. Az Amazonas forrásvidékén, egy 30 ezer lakosú Satipo nevű városban lakik, de a plébániájához, amely akkora, mint egy magyar megye, további kétszáz falu is tartozik. Vele készített beszélgetést Szerdahelyi Csongor. Az adás december 4-én, a Katolikus Rádió Keresztény Közéleti Akadémia című műsorában hangzott el.

 

Ferences Média, 2022.
Kép: Magyar Kurír

„Istenem és mindenem” – In memoriam Csorba Domonkos atya

2022.11.15

Csorba Domonkos atya a legidősebb magyar ferences szerzetes volt, aki több évtizedet szolgált Amerikában is, az ottani magyarok lelkipásztoraként. A 2012-es aranymiséjén készített interjú részleteivel emlékezett meg róla Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádió Templom-Tér-Kép című műsorában. Az adás november 13 án hangzott el.

 

„Élni Krisztust, megdicsőíteni nevével az evangéliumot” – Varga Kamill OFM előadása Kiss Szalézról

2022.11.14

Varga Kamill OFM előadásában Kiss Szaléz ferences vértanú életét beszéli el. Az előadás a gyöngyösi Vachott Sándor városi könyvtárban hangzott el.

„Ministráns koromban egy atya azt mondta nekem: Imádkozom azért, hogy te pap legyél” – Beszélgetés Tímár Asztrikkal

2022.10.26

Tímár Asztrik csíksomlyói kegyhelyigazgatót ferences hivatása kialakulásáról és az erdélyi ferences helyekről kérdezte Szerdahelyi Csongor. Az adás a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el október 25-én.

„Ha érezzük a testvéri közösség támogatását, könnyebb ellátni a feladatainkat” – Beszélgetés Tímár Asztrikkal

2022.10.19

A Máriás Háló az európai nemzeti kegyhelyeket fogja össze. Legutóbbi találkozójukat Einsiedelnben, a svájciak nemzeti kegyhelyén tartották. Itt beszélgetett Tímár Asztrik csíksomlyói kegyhelyigazgatóval Szerdahelyi Csongor. A beszélgetés a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el október 18-án.