Boldog a szolga, aki távollétében éppúgy szereti és félti testvérét, mint jelenlétében; és háta mögött sem mond semmi olyat, amit jelenlétében szeretettel meg ne mondhatna.

Hangtár

Címkék:

„Istenem és mindenem” – In memoriam Csorba Domonkos atya

2022.11.15

Csorba Domonkos atya a legidősebb magyar ferences szerzetes volt, aki több évtizedet szolgált Amerikában is, az ottani magyarok lelkipásztoraként. A 2012-es aranymiséjén készített interjú részleteivel emlékezett meg róla Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádió Templom-Tér-Kép című műsorában. Az adás november 13 án hangzott el.

 

„Élni Krisztust, megdicsőíteni nevével az evangéliumot” – Varga Kamill OFM előadása Kiss Szalézról

2022.11.14

Varga Kamill OFM előadásában Kiss Szaléz ferences vértanú életét beszéli el. Az előadás a gyöngyösi Vachott Sándor városi könyvtárban hangzott el.

„Ministráns koromban egy atya azt mondta nekem: Imádkozom azért, hogy te pap legyél” – Beszélgetés Tímár Asztrikkal

2022.10.26

Tímár Asztrik csíksomlyói kegyhelyigazgatót ferences hivatása kialakulásáról és az erdélyi ferences helyekről kérdezte Szerdahelyi Csongor. Az adás a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el október 25-én.

„Ha érezzük a testvéri közösség támogatását, könnyebb ellátni a feladatainkat” – Beszélgetés Tímár Asztrikkal

2022.10.19

A Máriás Háló az európai nemzeti kegyhelyeket fogja össze. Legutóbbi találkozójukat Einsiedelnben, a svájciak nemzeti kegyhelyén tartották. Itt beszélgetett Tímár Asztrik csíksomlyói kegyhelyigazgatóval Szerdahelyi Csongor. A beszélgetés a Katolikus Rádió Reggeli Riport című műsorában hangzott el október 18-án.

Svájcban tartották idén az európai máriás kegyhelyek találkozóját – Beszélgetés Orosz Lóránttal

2022.10.17

Az európai nemzeti máriás kegyhelyek igazgatói szeptember utolsó napjaiban Svájcban tartották éves találkozójukat. Ennek apropóján Orosz Lóránttal, a Mátraverebély-szentkúti kegyhely igazgatójával Szerdahelyi Csongor beszélgetett. A riport a Katolikus Rádió Pillanatfelvétel című műsorában hangzott el október 14-én.

Ima és böjt a békéért – Csatlakozásra buzdít a Mária Rádió

2022.09.21

Egy nap is sok a háborúból. A Mária Rádió közös imádságot és böjtöt szervez a békéért szeptember 29. és október 1. között, amelyhez kérik, hogy csatlakozzunk. Lukovits Milán ferencessel, a Mária Rádió igazgatójával Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában szeptember 21-én.

Hitéleti csoport indul a Kárpátaljáról érkező hívek számára – Lengyel Donát OFM mutatja be a pasaréti kezdeményezést

2022.09.20

A Kárpátaljáról érkezett katolikus hívek számára hitéleti csoport alakul a pasaréti Páduai Szent Antal ferences plébánián. Biztonságot, nyugalmat szeretnének nyújtani az ide menekülőknek, akik közül jó néhányan már Kárpátalján is kapcsolatban álltak a ferencesekkel. Lengyel Donáttal, aki korábban hét évet szolgált a kárpátaljai misszióban, Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában 2022. szeptember 20-án.

Dobos atya Edelényből – Beszélgetés Kelemen István edelényi plébánossal

2022.09.13

Kelemen István atya, edelényi plébános nem mindennapi hobbit űz: szabadidejében szívesen dobol. Erről, Edelény város történetéről, saját hivatásáról és esztergomi iskolás éveiről is kérdezte őt Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádió Templom-tér-kép című, szeptember 11-ei műsorában.

Szabó József ferences szerzetestől, Joe atyától búcsúzunk

2022.09.06

Hittel megélt hosszú betegség után augusztus 28-án elhunyt Szabó Ferenc József OFM. Zalából indult, esztergomi ferences diák volt, a rendi képzés és a tanári diploma megszerzése után a rend esztergomi gimnáziumában tanított, majd tartományi titkár, ifjúsági lelkész lett, legutóbb pedig gyöngyösi plébánosként és az Autista Segítő Központ lelki igazgatójaként szolgált. Mindössze 59 évet élt. De azt hittel, humorral és sok emberséggel. Betegségéről tavaly húsvét előtt beszélt a Katolikus Rádióban. Az akkor készült műsor néhány részletével búcsúzunk József atyától. Szerdahelyi Csongor összeállítása 2022. augusztus 31-én hangzott el a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában.

A horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos ház alapításának 25. évfordulója – Beszélgetés Harmath Károly újvidéki ferencessel

2022.08.12

Porciunkula, vagyis Angyalos Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan ünnepelték a bácsaki Horgos határában lévő Domus Pacis lelkigyakorlatos ház alapításának 25. évfordulóját. Harmath Károly újvidéki ferencessel Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorának augusztus 11-ei adásában.