Boldog az a szerzetes, aki nem találja másban gyönyörűségét és örömét, mint egyedül az Úr szent beszédeiben és műveiben, s ezekkel örömben és vigasságban Isten szeretetére indítja embertársait.

Hangtár

Címkék:

Svájcban tartották idén az európai máriás kegyhelyek találkozóját – Beszélgetés Orosz Lóránttal

2022.10.17

Az európai nemzeti máriás kegyhelyek igazgatói szeptember utolsó napjaiban Svájcban tartották éves találkozójukat. Ennek apropóján Orosz Lóránttal, a Mátraverebély-szentkúti kegyhely igazgatójával Szerdahelyi Csongor beszélgetett. A riport a Katolikus Rádió Pillanatfelvétel című műsorában hangzott el október 14-én.

Ima és böjt a békéért – Csatlakozásra buzdít a Mária Rádió

2022.09.21

Egy nap is sok a háborúból. A Mária Rádió közös imádságot és böjtöt szervez a békéért szeptember 29. és október 1. között, amelyhez kérik, hogy csatlakozzunk. Lukovits Milán ferencessel, a Mária Rádió igazgatójával Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában szeptember 21-én.

Hitéleti csoport indul a Kárpátaljáról érkező hívek számára – Lengyel Donát OFM mutatja be a pasaréti kezdeményezést

2022.09.20

A Kárpátaljáról érkezett katolikus hívek számára hitéleti csoport alakul a pasaréti Páduai Szent Antal ferences plébánián. Biztonságot, nyugalmat szeretnének nyújtani az ide menekülőknek, akik közül jó néhányan már Kárpátalján is kapcsolatban álltak a ferencesekkel. Lengyel Donáttal, aki korábban hét évet szolgált a kárpátaljai misszióban, Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában 2022. szeptember 20-án.

Dobos atya Edelényből – Beszélgetés Kelemen István edelényi plébánossal

2022.09.13

Kelemen István atya, edelényi plébános nem mindennapi hobbit űz: szabadidejében szívesen dobol. Erről, Edelény város történetéről, saját hivatásáról és esztergomi iskolás éveiről is kérdezte őt Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádió Templom-tér-kép című, szeptember 11-ei műsorában.

Szabó József ferences szerzetestől, Joe atyától búcsúzunk

2022.09.06

Hittel megélt hosszú betegség után augusztus 28-án elhunyt Szabó Ferenc József OFM. Zalából indult, esztergomi ferences diák volt, a rendi képzés és a tanári diploma megszerzése után a rend esztergomi gimnáziumában tanított, majd tartományi titkár, ifjúsági lelkész lett, legutóbb pedig gyöngyösi plébánosként és az Autista Segítő Központ lelki igazgatójaként szolgált. Mindössze 59 évet élt. De azt hittel, humorral és sok emberséggel. Betegségéről tavaly húsvét előtt beszélt a Katolikus Rádióban. Az akkor készült műsor néhány részletével búcsúzunk József atyától. Szerdahelyi Csongor összeállítása 2022. augusztus 31-én hangzott el a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában.

A horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos ház alapításának 25. évfordulója – Beszélgetés Harmath Károly újvidéki ferencessel

2022.08.12

Porciunkula, vagyis Angyalos Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan ünnepelték a bácsaki Horgos határában lévő Domus Pacis lelkigyakorlatos ház alapításának 25. évfordulóját. Harmath Károly újvidéki ferencessel Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorának augusztus 11-ei adásában.

Zatykó László OFM a 80 éves Szendrei Miklósról

2022.08.10

Szendrei Miklós ferences, a Margit körúti templom legendás gyóntatója augusztus 8-án töltötte be nyolcvanadik életévét. Ebből az alkalomból kérdezte Miklós atyáról rendtársát, Zatykó Lászlót Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában 2022. augusztus 10-én.
 
A műsort a ferences Spotify-oldalon is meghallgathatják.
 
 
 
 
 
 

Közel másfél évtized után búcsúznak a váciak a ferences Tömördi Viktortól

2022.08.09

A váci ferences templom fekvő, de figyelő Szent Ferenc szobráról és egy a templom közössége által igen megszeretett eleven ferencesről, Tömördi Viktorról beszélgetett Juhász Péterrel, a templom lelkipásztori tanácsának korábbi vezetőjével Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában 2022. augusztus 9-én.

130 km gyaloglás az újmise helyszínéig – Ezek a Ferences Ifjúsági Zarándoklat útvonalának állomásai (2. rész)

2022.08.04

A tegnapi, augusztus 3-ai podcastünk folytatásaként Balázs Jeromossal képzeletben tovább utazunk a Ferences Ifjúsági Zarándoklat útvonalán egészen Mátraverebély-Szentkútig.

A Patak és Szentkút közti szakasz leírásán kívül szó lesz még az augusztus 20-ai szentkúti ünnepi szentmiséről, amely Balázs Jeromos újmiséje lesz. A celebráns 130 kilométert gyalogol 130 társával Esztergomtól a kegyhelyre. A júniusban felszentelt fiatal pappal Szerdahelyi Csongor beszélgetett a Katolikus Rádió Reggeli riport című augusztus 4-ei műsorában.

Hamarosan indul a Ferences Ifjúsági Zarándoklat – Ezek az útvonal állomásai

2022.08.04

Az ország legnépesebb gyalogos zarándoklatának egyik szervezője Balázs Jeromos OFM. A hamarosan útnak induló ferences ifjúsági zarándoklat útvonalának első felét jártuk be gondolatban Szerdahelyi Csongor riportjában, amely 2022. augusztus 3-án hangzott el a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában.

Az út második feléről holnap ugyanebben az időpontban hallhatnak.