Az Úr adjon nektek békét!

Hangtár

Címkék:

Berhidai Piusz tartományfőnök Massimo Fusarelli miniszter generális magyarországi látogatásáról

2023.06.21

Massimo Fusarelli 2023. május 22–25 között tett Magyarországon testvéri látogatást. Itt-tartózkodásáról, a tőle kapott megerősítésekről beszélgetett Berhidai Piusz tartományfőnökkel Szerdahelyi Csongor. Az adás a Katolikus Rádió Anzix című műsorában hangzott el június 21-én.

Ferences Média, 2023.

Augusztusban ismét alternatív zarándoklat – Beszélgetés Zarándy Kleofás testvérrel és Kovácsné Szabó Zsófia szervezővel

2023.06.19

Idén augusztus 12–15. között a Ferences Világi Rend ismét megszervezi az alternatív gyalogos zarándolatot. Az idei zarándoklat útvonaláról és lelki programjáról, valamint a zarándokolás hagyományáról Szerdahelyi Csongor kérdezte a szervezőket. Az adás a Katolikus Rádió Pillanatfelvétel című műsorában hangzott el június 16-án.

Ferences Média, 2023.

Indul a búcsúszezon Mátraverebély-Szentkúton – Beszélgetés Orosz Lóránt atyával

2023.06.02

Orosz Lóránt kegyhelyigazgatóval Szerdahelyi Csongor beszélgetett. Az adás a Katolikus Rádió Templom – tér – kép című műsorában hangzott el május 28-án.

Ferences Média, 2023.

Mi járjon a fejünkben? – Két ferences öregdiák kapta a legrangosabb magyarországi diákkutatási verseny első díját

2023.05.25

Müller Ágoston és Szabó Levente, a XXXII. Természet-Tudomány Diákpályázaton nyerték el az “Önálló kutatás” kategória első díját. A díjazottak jelenleg elsőéves orvostanhallgatók; Ágoston a Szegedi Tudományegyetem, Levente pedig a Semmelweis Egyetem tanulója. A díjról, a Ferences Ösztöndíjprogramról és a jövőre vonatkozó terveikről Szerdahelyi Csongor kérdezte őket.

Az adás a Katolikus Rádió Keresztény Közéleti Akadémia című műsorában május 21-én hangzott el.

Kép forrása: https://ferencesgimnazium.hu/index.php/mi-jarjon-a-fejunkben-az-optogenetika-es-a-kemogenetika-osszehasonlitasa/

Ferences Média, 2023.

Kárpátaljai körkép Gergely atyával

2023.05.19

Senki nem tudja a jövőt, nehéz tájékozódni. Jövőkép nincs, a háború adta életmódhoz már szinte hozzászoktak az emberek. A magyar ferencesek nagyszőlősi missziójáról beszélgetett Magyar Gergely atyával Szerdahelyi Csongor. Az adás a Katolikus Rádió Templom-térkép című műsorában május 7-én hangzott el.

Ferences Média, 2023.

Miért jó frankásnak lenni? – Beszélgetés Szánthó Gellért igazgatóval és Mórocz Tamás bodajki plébánossal

2023.05.11

Szánthó Gellérttel a Franka igazgatójával Szerdahelyi Csongor beszélgetett a gimnázium épületének felújításáról, az iskola sporteredményeiről és a tanulmányi életéről.

Mórocz Tamás bodajki plébánost pedig az április 22-ei Franka-napon átvett díjról és a frankás éveiről kérdezte.

Az adás a Katolikus Rádió Templom-tér-kép című műsorában hangzott el április 30-án.

Képek forrása: http://franka-egom.ofm.hu/index.php?id=interju-szantho-gellert-igazgatoval és http://www.bodajkikegyhely.hu/?page_id=181

Ferences Média, 2023.

Berhidai Piusz tartományfőnök az április 11-14. közötti provinciai káptalanról

2023.05.09

A 2023-as köztes káptalan épp a ferences jubileumok nyitányába esett. A jubileum és a káptalan összefonódásáról, és az ott megfogalmazott jövőbeli tervekről, valamint a Franka-napról is beszélt Berhidai Piusz a Katolikus Rádió Világ-Egyház című műsorában május 3-án.

Ferences Média, 2023.

„A ferences üzenetet tovább kell adnunk azoknak, akiket ránk bízott a Jóisten” – Beszélgetés Berhidai Piusszal

2023.04.21

Berhidai Piusz tartományfőnököt a közelgő ferences jubileumokról, a ferences lelkiségről és a Regula fontosságáról Szerdahelyi Csongor kérdezte. Az adás a Katolikus Rádió Templom-tér-kép című műsorában hangzott el április 9-én.

In memoriam Kipke Tamás (1952-2023)

2023.04.19

Kipke Tamás március végén elhunyt író Hamvait április 21-én, pénteken 13:00-kor helyezik örök nyugalomra az esztergomi szentgyörgymezei temetőben. Lelki üdvéért a temetést követően mutatnak be szentmisét 14:30-tól Esztergomban, a ferencesek Szent Anna templomában, április 24-én hétfőn pedig a budapesti belvárosi ferences templomban 15:00-tól.

Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádió Keresztény Közéleti Akadémia című műsorában búcsúzott az írótól április 9-én.

Kép forrása: Wikipédia

„Óriási segítség nekünk a ferences lelkület” – Beszélgetés Hegyi Barbarával, az ASK szakmai vezetőjével

2023.04.05

Múlt hét vasárnap volt az autizmus világnapja (február 2.). A gyöngyösi Autista Segítő Központ ebből az alkalomból idén is megszervezte a Kék sétát. Hegyi Barbarával, az intézmény szakmai vezetőjével a sétáról és a ferences lelkiség fontosságáról Szerdahelyi Csongor beszélgetett. Az adás a Katolikus Rádió Pillanatfelvétel című műsorában hangzott el március 31.-én.