Legyünk tehát szeretettel és alázatossággal és alamizsnálkodjunk, mert az alamizsna megmossa a lelkeket a bűnök szennyétől.

„A pápától Betlehemig” – Szerdahelyi Csongor beszámolója a Ferences Család szentkúti találkozójáról

Címkék:

2023. november 17 és 19. között Szentkúton tartották a Ferences Család találkozóját. Az esemény apropóját az idei ferences jubileumok: a grecciói karácsonynak és a regula megerősítésének 800. évfordulója adták. Szerdahelyi Csongor a helyszínen többekkel beszélve készített beszámolót az eseményről.

Kauser Tibort, a Ferences Világi Rend miniszter generálisát a pápákkal való találkozásáról és a találkozóról való benyomásáról kérdezte. Homel Ela, a lengyel származású, Magyarországon szolgáló missziós nővér a közösségükről, annak sokszínűségéről beszélt. Szásziné Nagy Judit, a ferences világi rend tagja arról beszélt, hogyan talál rá egy zenetanár Szent Ferenc lelkiségére, és hogyan tudja azt családanyaként is teljesen megélni. Az adásban elhangzott beszélgetésekből megtudhatják azt is, mit keresnek a Szegénygondozó Nővérek egy tandem biciklin és azt is, hogy hogyan indult a Szent Ferenc Kisnővérei rend Magyarországon.

Az adás a Katolikus Rádió Keresztény közéleti akadémia című műsorában hangzott el november 26-án.

Ferences Média, 2023