Bárki irigykedik testvérére a jó miatt, amit mond és cselekszik általa az Úr, a káromlás bűnét követi el, mivel a Magasságbelire irigykedik, aki minden jót mond és cselekszik.

Bécser Róbert OFM a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült

2023.03.15 Címkék:

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket adott át március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából március 14-én, kedden a Karmelita kolostor rendezvénytermében.

A miniszterelnök-helyettes a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adta át mások mellett Bécser Péter Róbertnek, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány szerzetesének, a szentendrei Ferences Gimnázium igazgatójának megújuló lelkületű szerzetesi, tanári és iskolavezetői tevékenysége, valamint az evangéliumi szabadság és szeretet légkörét szolgáló, nyitott és karizmatikus pasztorációs, illetve közösségteremtő munkája elismeréseként.

Bécser Róbert atya hatodik éve vezeti a szentendrei gimnáziumot, amely rendszeresen szerepel az ország száz legjobb középiskolájának a listáján. Pályáját az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban kezdte mint angol- és hittantanár, majd tizenegy évig a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnáziumban volt igazgató. 2017 óta áll a szentendrei Ferences Gimnázium élén.

Gratulálunk!

Forrás: MTI
Fotó: Lambert Attila /Magyar Kurír
Ferences Média, 2023

Comments are closed.