A lélek eledele Isten.

Tehetséggondozó szakmai tréningen vettek részt a Ferences Ösztöndíjprogram mentortanárai

2023.10.31 Címkék:

A Ferences Ösztöndíjprogram 2023/24-es tanéve elindulásának alkalmából szakmai tréninget tartottak a pályázatban résztvevő alkotói, kutatói kategóriában ösztöndíjat nyert diákok mentortanárainak. A tréninget Dr. Polonkai Mária, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a Matehetsz alelnöke vezette. A továbbképzésnek a szentendrei Ferences Gimnázium adott otthont.

A kép egy korábbi eseményen készült.

Október 24-én Szentendrén rendezték meg a FÖP mentortanárainak szakmai tehetséggondozó tréningjét. A különböző ferences iskolákból, különböző szakokon tanító pedagógusok mind arra vállalkoztak, hogy az elkövetkezendő egy évben az alkotói, kutatói kategóriában ösztöndíjat nyert tanulókat segítik projektjeik kidolgozásában. A képzés célja az volt, hogy a résztvevő tanárok elméleti és gyakorlati tudással gazdagodjanak a tehetséggondozás témakörében, hogy a lehető legjobban tudják segíteni a diákokat tehetségük kibontakoztatásában. 

Dr. Polonkai Mária a tehetség fogalmát, a tehetséggondozás és a köznevelés relációját, illetve a pedagógus szerepét vizsgálta először, majd résztvevők a tanuló elvárásainak, igényeinek felismerésével foglalkoztak. Zárásképpen megbeszélték, hogyan érdemes elkészíteni egy tehetségsegítő programot, illetve hogy mi a szerepe ennek a tehetséges fiatalok fejlődésében.

A Ferences Ösztöndíjprogram tizenegyedik évét a tanárok négy kategóriában, 1–3 fős diákcsapatok mentorálásával kezdték meg szeptemberben. „Az ösztöndíjprogram hosszú távú célja a diákok talentumainak kibontakoztatása; az ehhez szükséges módszertant gyakorlati és elméleti képzéseken sajátítják el a mentortanárok, míg a diákok külön tréningen vesznek részt a tanév során, amely segíti  személyiségfejlődésüket és pályorientációjukat” – fogalmazta meg Bodó Márton közoktatási referens.

Kérjük, amennyiben megteheti, támogassa Ön is az ösztöndíjprogramot! További információ a programról és az adományozási lehetőségekről: https://www.ferencesosztondij.hu/fop/

Gellért Sára Mária
Ferences Média, 2023

Hozzászólások lezárva.