Készítsetek hajlékot az Úrnak szívetekben!

Megkezdődött a Ferences Ösztöndíjprogram új tanéve

2021.10.07 Címkék:

Idén is folytatódik a ferences tehetségprogram. Szeptember 21-én a szentendrei Ferences Gimnáziumban harmincegy ösztöndíjas diák részvételével megtartottuk a Ferences Ösztöndíj Program tanévnyitóját, amelyen Kiss Didák ferences testvér vezetésével egy hangulatos játékban az együttműködés fontosságáról tanultunk.


A 2021/22-es tanévre összesen kilencvenketten pályáztak. A harmincegy nyertes közül tizennégy diák kutatási vagy művészeti alkotást fog a tanév folyamán megvalósítani. Öten két különböző – az alapítvány által támogatott – projektben közösségi szolgálatot fognak végezni. Tizenkét végzős tanuló pedig emelt szinten fogja tanulni két választott tantárgyát a tehetséggondozó foglalkozásokon. Az idei tanévben a korábbi ösztöndíjaknak másfélszeresében részesülnek mind a pályázaton nyertes diákok, mind pedig mentortanáraik.


Ösztöndíjasok imája:
Fölséges és dicsőséges Isten!
Te adtad képességeimet, tehetségemet, erőmet és értelmemet.
Kérlek, add, hogy hasznosan és alázattal éljek ajándékaiddal.

 


A Ferences Ösztöndíjprogramot a ferences gimnáziumok tanulói számára alapították, és fennállása óta már több száz diák tehetségének kibontakozásához járult hozzá. A program célja az ösztöndíjasok támogatása és az ő bevonásuk is a tanulási nehézségekkel küzdő diáktársaik segítésébe. A 2013 óta működő program adományokból működik, főtámogatója a MET Magyarország Zrt. A program támogatására IDE kattintva van lehetőség.

Dobszay Ambrus
A FÖP szakmai vezetője
Ferences Média, 2021

 

Pillanatképek az évnyitóról:

Hozzászólások lezárva.