Semmi se szakítson el Teremtőnktől!

Az építkezés ideje alatt is működik a Gondviselés Háza Gondozási Központ

2021.10.06 Címkék:

Nagyszabású beruházás előtt áll a Ferences Rendtartomány Szilfa utca 4. szám alatt működő intézményegyüttese. Az itt található Gondozási Központ az átalakítás ideje alatt is zavartalanul működik.


A Ferences Rendtartomány tulajdonában álló pasaréti Kájoni János Közösségi Házban hamarosan felújítási munkálatok kezdődnek, emiatt a Testvérkék Ferences Óvoda augusztusban kiköltözött onnan. Ez az intézmény a Völgy utcai óvodában kapott ideiglenes helyet.

Ugyanebben az épületegyüttesben található a szintén ferences fenntartású Gondviselés Háza Gondozási Központ is, amely szociális alapszolgáltatásokat végez: étkeztetést, házi segítségnyújtást és nappali ellátást; valamint egy idősek klubját működtet. A központ a második kerület egy meghatározott részén élő időseket látja el. A házi segítségnyújtásban nyolcvan főt gondoznak, harmincan vannak az idősek klubjában, az étkeztetésben pedig nagyjából száz főnek biztosítanak ebédet. A Gondviselés Házának központjában összesen huszonöt munkatárs dolgozik a fent leírt területek valamelyikén.

A felújítások hamarosan megkezdődnek, de a központ október hónapban még a Szilfa utca 4. szám alatt működik és változatlan feltételekkel nyújt segítséget a környéken élő időskorúak számára. Személyesen vagy elérhetőségeiken továbbra is szeretettel várják az érdeklődők megkeresését.

Ferences Rendtartomány, 2021

Hozzászólások lezárva.