Ragyogd be szívem sötétségét!

Kék lufik a ködös Kékestetőn

2022.04.27 Címkék:

„Ne az autizmus húzta határokat nézd, hanem azt a sok jót, amit kaptam tőle.”
Ellen Notbohm

Az autizmus világnapját az ENSZ kezdeményezésére 2007-tól szervezik meg, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az autista emberek problémáira és folyamatosan növekvő számukra. A becslések szerint ma Magyarországon 100 ezer ember él autizmussal.

Az Autista Segítő Központ az Autizmus Világnapja alkalmából és a világban zajló eseményekhez kapcsolódva már tíz éve sétát szervez Mátraházáról Kékestetőre. Legutoljára 2019-ben volt KÉK séta. Ebben az évben már nagyon vártuk, hogy megrendezhessük. Idén április 2-án a világnapon terveztük elsőre a sétát, azonban az időjárás miatt el kellett halasztanunk, április 23-ára.

Szombat reggelre azonban az időjárás nem volt kegyes hozzánk, és ködös esős idő fogadott. A séta Mátraházáról indult volna, a kék turista útvonalon a sípályán Kékestetőig, de az eső miatt a pálya erre alkalmatlan volt a gyerekeknek és családoknak. Gyors átszervezés után az érdeklődők busszal és autóval mentek fel Kékestetőre. Kékestetőn a ködös Tévétorony látványa fogadott bennünket. 

A hideg és ködös idő ellenére József atya üdvözlő beszédével kezdődött a program, majd Mészáros Árpi iskolánk egy volt tanulója adott elő pár számot. A kék lufik szétosztogatása után, a Piramis Szállj, szállj fel magasra című száma közben a lufik a magasba emelkedtek. A magasra repülő kék lufik, egy kis színt vittek a ködös Kékestetőre.
Bár ebben az évben nem voltak olyan sokan a sétán, de jó volt újra találkozni volt diákjainkkal, szülőkkel, ismerősökkel, támogatóinkkal. Köszönjük mindenkinek aki eljött!

Ebben az évben is csatlakozunk a „RAGYOGJON KÉKBEN” világkampányhoz és ugyanezen az estén kékre világítottuk a Ferences Templomot és a kolostor épületét.

 

 

 

Forrás és fényképek: Autista Segítő Központ
Ferences Média, 2022

Hozzászólások lezárva.