Boldog a szolga, aki nem a jutalom reményében beszél, nem tárja fel minden gondolatát és késedelmes a szólásra, és bölcsen megfontolja, mit kell mondania és felelnie.

Hívd fel te is a nagyszüleidet! – Kampány a kapcsolattartásért

2020.09.09 Címkék:

Március közepétől az ország valamennyi szociális intézményeiben kijárási és látogatási tilalom van. Kampányunkkal az idősekkel való kapcsolattartás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.

Vissza a nyitó oldalra

Nemcsak Győrfi Pál, de hirdetések, kihelyezett plakátok és számos felhívás emlékeztet minket nap mint nap arra, hogy a koronavírus-fertőzés az idősekre nézve különösen veszélyes. Ezt figyelembe véve március 18-tól látogatási tilalom lépett életbe az ország valamennyi idősotthonában, szociális intézményében, az otthonukban élő idősek számára pedig egyáltalán nem javasolt a lakóhely elhagyása.
A ferences fenntartású szociális és idősotthonok dolgozóinak javaslatára szeretnénk elindítani a Hívd fel a nagyszüleidet! kampányt. A kezdeményezéssel azokat szeretnénk megszólítani, akiknek nagyszülei most idősotthonokban, szociális intézményekben, vagy akár otthonukban tartózkodnak, de a járvány miatt nem láthatják őket. Szeretnénk mindenkit biztatni arra, hogy hívja fel őket! 

Hívjuk fel nagyszüleinket, szüleinket vagy azon idős embereket, akik sokat jelentenek számunkra, de a járvány miatt nem láthatjuk őket! Ha pedig úgy érezzük, hogy telefonon már nem tudunk beszélgetni, küldjünk nekik fényképet, rajzot, emléket egy régi közös eseményről. Apró cselekedet ez, amellyel valóban nagy örömet tudunk szerezni.

A látogatási tilalom a ferences fenntartású intézményekben is érvényben van. Bár az intézkedés a lakókat védi, akiket ezekben a hetekben különösen is féltünk a fertőzéstől, elszigeteltségük nagy lelki nehézségekkel jár számukra. Most különösen fontos, hogy érezzék: a család nem hagyta el, nem felejtette el őket, hanem aggódik értük. 
Intézményeinkben a gondozók minden nap ellenőrzik a lakók telefonjainak töltöttségét, segítenek nekik az online levelezésben, kapcsolattartásban. Minden – a gyermekektől, unokáktól, ismerősöktől érkezett – levél, e-mail, rajz, telefonhívás vagy akár Skype-beszélgetés hatalmas örömet és erőt ad az idősek számára. 
Keressük tehát őket, és imádkozzunk értük! 

„Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat tehetünk, nagy szeretettel.” (Kalkuttai Szent Teréz)

Ferences Rendtartomány, 2020  

Hozzászólások lezárva.