Boldog a szolga, aki nem a jutalom reményében beszél, nem tárja fel minden gondolatát és késedelmes a szólásra, és bölcsen megfontolja, mit kell mondania és felelnie.

Ferenc pápa imája a békéért – 2022. szeptember 14. Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén

2022.09.14 Címkék:

Uram, béke Istene, hallgasd meg könyörgésünket!
Annyiszor és annyi éven át próbáltuk megoldani konfliktusainkat a saját erőnkből és a saját fegyvereinkkel; az ellenségeskedés és a sötétség megannyi alkalma volt ez; annyi kiontott vér; annyi összetört élet; annyi eltemetett remény… De erőfeszítéseink hiábavalóak voltak.

Most, Uram, segíts rajtunk!
Adj nekünk békét, taníts minket békére, vezess minket el a békére.
Nyisd meg a szemünket és a szívünket, és adj bátorságot, hogy kimondjuk:
„Soha többé háborút!” „A háborúval minden elpusztul!”
Önts belénk bátorságot, hogy konkrét gesztusokat tegyünk, amelyekkel a békét építjük.
Uram, Ábrahám és a próféták Istene, Szeretet Isten, aki teremtettél és meghívtál minket, hogy testvérekként éljünk, adj erőt, hogy mindennap
a béke művészeivé váljunk; ajándékozz meg azzal a képességgel, hogy jóakaratúan tekintsünk minden testvérre, akivel találkozunk utunk során.
Alakíts minket, hogy hajlandóak legyünk meghallgatni embertársaink kiáltását, akik azt kérik tőlünk, hogy alakítsuk át fegyvereinket a béke eszközeivé, félelmeinket bizalommá, feszültségeinket pedig megbocsátássá.

Őrizd bennünk a remény lángját, hogy türelmesen kitartva a párbeszédet és a megbékélést válasszuk, annak érdekében, hogy a béke végre győzedelmeskedjék. És hogy minden ember szívéből száműzve legyenek ezek a szavak: megosztottság, gyűlölet, háború!
Uram, fegyverezd le a nyelveket és a kezeket, újítsd meg a szíveket és az elméket, hogy a szó, ami összehoz minket, mindig a „testvér” legyen, és életünk stílusává ez legyen: shalom, béke, salam!
Ámen.

Fordította: Berhidai Piusz OFM

Hozzászólások lezárva.