Legyünk tehát szeretettel és alázatossággal és alamizsnálkodjunk, mert az alamizsna megmossa a lelkeket a bűnök szennyétől.

Együttműködik a jövőben a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány és a Pécsi Tudományegyetem

2024.02.27 Címkék:

Együttműködési megállapodást kötött a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány (MNFR) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE), melynek alapvető célja az oktatási és a hallgatói szolgáltatások összehangolása. Az együttműködés értelmében az MNFR munkatársai oktatói feladatot vállalhatnak kurzusok és előadássorozatok megtartásával, szemináriumok vezetésével az egyetem oktatási programjában az alap-, osztatlan és mesterképzésekben. Az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá a PTE Szenátusi Tanácstermében.

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány együttműködésbe lép Magyarország első egyetemével, a Pécsi Tudományegyetemmel. A megállapodást hétfő délelőtt látta el kézjegyével ünnepélyes keretek között Berhidai Piusz OFM tartományfőnök és Dobosiné Rizmayer Rita, a Collegium Seraphicum intézményvezetője, míg a PTE képviseletében Miseta Attila rektor és Lengvárszky Attila oktatási igazgató.

Az együttműködés keretében a rendtartomány által fenntartott Collegium Seraphicumban az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat összehangolják a jövőben. Az MNFR munkatársai oktatói feladatot vállalhatnak kurzusok és előadássorozatok megtartásával, szemináriumok vezetésével az egyetem oktatási programjában az alap-, osztatlan és mesterképzésekben. Ez természetesen „visszafelé” is működhet, vagyis az egyetem oktatóit, munkavállalóit felkérhetik a kollégiumban előadások megtartására.

Továbbá a Collegium Seraphicum által, létszámkorlát nélkül szervezett FerencEsteken és egyéb pályázati forrásból finanszírozott programokon, kulturális eseményeken a PTE valamennyi hallgatója jogosult részt venni. Nagy létszámú eseményekhez a PTE is biztosíthatja majd a helyszínt, megfelelő méretű előadót. A rendtartomány a képzési programjából képzési modulokat, kurzusokat ajánl fel az egyetem számára, amelyeket a PTE az ún. Campus kredit keretein belül kiajánl a hallgatói számára. Mindezeken felül az egyetem támogatja és segíti az MNFR bekapcsolódását a Pécsi Egyetemi Ökumenikus Lelkészség működésébe.

Az eseményről az alábbi, Univ Tv által készített videóból is tájékozódhatnak.

Fotó: Csortos Szabolcs/PTE
Forrás: Pécsi Tudományegyetem

Ferences Média, 2024

Hozzászólások lezárva.