Boldog az a szolga, aki nem bízza el magát jobban a miatt a jó miatt, amit általa mond és művel az Úr, mint amiatt, amit más által mond és művel.

Albert Schmucki OFM definitor generális a magyar és az erdélyi rendtartományba látogatott

2022.06.03 Címkék:

Albert Schmucki OFM definitor generális, a rend központi vezetésének tagja, a közép- és nyugat-európai terület felelőse kötetlen testvéri látogatásra Magyarországra érkezett.

Több helyszínen is találkozott a testvérekkel: Budapesten, Esztergomban, Szécsényben, Mátraverebély-Szentkúton; Pasaréten a növendékeket, Esztergomban pedig a szociális otthonban élő idős testvéreket látogatta meg.

Magyarországról június 1-jén, szerdán többek között Berhidai Piusz provinciális kíséretében Kárpátaljára utazott, ahol a nagyszőlősi ferences misszióban szolgáló testvérekkel találkozott.

Megtekintette a Karitász-központot és a Szent Teréz Rehabilitációs Központot, amelyben a fogyatékkal élő gyermekek nappali otthona működik. Ezután látogatást tett a Lelkigyakorlatos Házban, ahol jelenleg ukrán menekült családok kapnak szállást; itt beszélgetett a menekültek egy kis csoportjával.

Délután Aklihegyen és Nevetlenfaluban – ahol éppen a gyereknapot ünnepelték – mutatták be a definitor generálisnak a testvérek szolgálatát. Albert Schmucki június 3-án a Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Rendtartományban folytatta útját, ahol többek között részt vesz a csíksomlyói pünkösdi búcsún.

Ferences Média

Hozzászólások lezárva.