A lélek eledele Isten.

Új vallásismereti képzés indul a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán 

2024.06.11 Címkék:

Egy éven át tartó vallásismereti képzést indít esti tagozaton a rendtartományunk társfenntartása alatt álló Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola. A kurzust elvégzők amellett, hogy eszközöket kapnak a többpólusú világ megértéséhez, a piacon is értékesebbé tehetik eredeti tudásukat a kommunikáció, a segítő szakmák, nemzetközi kapcsolatok, vagy az oktatás és a kultúra területén. Az új kurzust a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola indítja, a Szegedi Tudományegyetemmel szoros együttműködésben. A 2024/2025-ös tanévre szeptember 15-ig lehet jelentkezni a rendelkezésre álló helyek betöltéséig.

A kultúraközvetítés feladatával összhangban elméleti és gyakorlati jártasságra tesznek szert a vallások és a vallásosság történeti és kortárs jellegzetességeivel kapcsolatban azok, akik elvégzik a Vallásismeret szakirányú továbbképzést.Ma sokkal hamarabb elérnek minket a kulturális különbségek kommunikációs következményei, mint száz, vagy akár egy-két évtizeddel ezelőtt. Sokkal intenzívebben érzékeljük, hogy a világ többpólusú. A vallástudomány és az ismeretanyag, melyet képzésünk közvetít, egyfajta tréning is egyben az értékpluralitás a hiteles kezeléséhez” – vallja a képzés szakfelelőse, Bagyinszki Ágoston OFM rektorhelyettes, aki úgy véli, a kurzus a sokféleség kezeléséhez ad biztos készségeket és alapismereteket – erről a Magyar Kurírnak adott interjúban beszélt részletesebben.

A kurzus esti tagozaton, két féléven át tart. Ez a rugalmas tanulási forma lehetővé teszi a képzés elvégzését azok számára is, akik munka mellett bővítenék ismereteiket.  A továbbképzés azoknak is érdekes lehet, akiknek egy bizonyos területen már van végzettsége, hiszen az új kontextus értékesebbé teheti tudásukat a piacon. A vallástudományi képzés értéknövelő lehet a munkaerőpiac számos területén: profitálhatnak belőle a média és kommunikáció, humanitárius és civil szervezetek, segítő szakmák, nemzetközi kapcsolatok, diplomácia, illetve oktatási területeken, sőt a múzeumok és könyvtárak dolgozói számára is hasznos a kulturális és vallási sokféleség okainak mélyebb ismerete és megértése.

A képzésről bővebben ezen a linken keresztül olvashatnak. Jelentkezési határidő a főiskola belső felvételi rendszerében: 2024. szeptember 15. A jelentkezés online felületen zajlik, mely a további információk mellett ezen a linken érhető el.

Fotó: Serly Miklós/ Magyar Kurír (archív)
Gellért Sára Mária
Ferences Média, 2024

Hozzászólások lezárva.