Ragyogd be szívem sötétségét!

Kulcs a többpólusú világ megértéséhez – Interjú Bagyinszki Ágoston OFM rektorhelyettessel, a Sapientia Hittudományi Főiskola új vallástudományi képzésének szakfelelősével

2024.06.24 Címkék:

Korunk egyik legaktuálisabb kihívása az értékek, az identitások, a kultúrák sokféleségében való eligazodás. A többpólusú világ megértéséhez nyújthat segítséget a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola legújabb vallásismereti képzése, melyet esti tagozaton indít a rendtartományunk társfenntartása alatt álló intézmény. Az új kurzust a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem is elindítja a 2024/2025-ös tanévben. Az októberben induló képzésről, annak értékéről, fontosságáról és a téma aktualitásáról Bagyinszki Ágoston OFM atyát a Magyar Kurír kérdezte. 

Akkor is értékes a másik gondolkodásának a megismerése, ha azzal nem értek egyet. Pontosabban fogom érteni azt, hogy ő valamire miért úgy reagál, ahogy reagál, másrészt, ha értem, hogy milyen szimbólumok és meggyőződések mozgatják az életét, vagy hogy mivel kapcsolatban milyen asszociációi támadnak, akkor a saját gondolataimat is pontosabban ki tudom fejezni felé. A vallástudomány olyan útravaló, ami erre a fajta kultúraközi kommunikációra készít fel, ezért is áll az a képzést elvégzők oklevelében, hogy »interkulturális mediátor«” – vallja a képzés szakfelelőse, Bagyinszki Ágoston OFM rektorhelyettes,  aki úgy véli, a kurzus a sokféleség kezeléséhez ad biztos készségeket és alapismereteket. Az interjú ezen a linken olvasható tovább. 

A képzésről bővebben ezen a linken keresztül olvashatnak. Jelentkezési határidő a főiskola belső felvételi rendszerében: 2024. szeptember 15. A jelentkezés online felületen zajzik, mely a további információk mellett ezen a linken érhető el.

Forrás: Magyar Kurír
Fotó: Serly Miklós (archív) 
Ferences Média, 2024

Comments are closed.