Isten Fia szegénnyé lett értünk.

Ismét megrendezzük a Ferences Jótékonysági Estet az autizmussal élőkért

2021.11.08 Címkék:

A Ferences Rendtartomány hagyományosan minden évben jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémián az autizmussal élők megsegítésére. Idén április 20-án a legismertebb magyar hegedűvirtuóz Kelemen Barnabás és Kokas Katalin, valamint barátai – FAB Ensemble állították össze a műsort. Az est folyamán Bach, Brahms és Schubert művei csendülnek fel.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szeretet olyan elementáris erő, amely akár a legreménytelenebb helyzetben is képes megváltoztatni az életünket. A ferences rend alapítója, Francesco di Assisi, a gazdag és fiatal firenzei kereskedőt a háborús élményei döbbentették rá arra, mennyivel többet jelent a szeretet a pénzen vagy hatalommal elérhető javaknál. Megvilágosodása után a legkisebbek és a legelesettebbek szolgálatának szentelte életét. „Isten szegénykéje”, Assisi Szent Ferenc példamutatása, tanításai ma is meghatározzák a ferences rend mindennapjait, szellemiségét. A ferencesek munkálkodásának szerves részét képezik a jótékonysági tevékenységek. Ezek közé tartozik a 2022. április 20-i koncert a Zeneakadémián, amelyet az autizmussal élők megsegítésére tartunk, és amelyhez idén csatlakozik a Kelemen család, illetve a FAB Ensemble.

 

Az autizmussal élők javára megrendezett est két védnöke dr. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz.

 

2022. április 20. 19:30
Zeneakadémia, Nagyterem

Műsoron:
Bach 3. Brandenburgi verseny
Brahms: c-moll zongoranégyes
Schubert: C-dúr vonósötös

Közreműködnek:
Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Csalog Gábor, Fenyő László, Bogányi Tibor, Dinyés Soma,
Rohmann Ditta, Bársony Péter, Marley Erickson, Braimah Kanneh-Mason

Moderátor:
Becze Szilvia

Rendező:
Ferences Rendtartomány, Fesztivál Akadémia Budapest

Jegyek kaphatók a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.jegy.hu-n

 

 

Ferences Rendtartomány, 2021

Hozzászólások lezárva.