Boldog a szolga, aki távollétében éppúgy szereti és félti testvérét, mint jelenlétében; és háta mögött sem mond semmi olyat, amit jelenlétében szeretettel meg ne mondhatna.

Fertőtlenítési eljárások a ferences idősotthonokban

2020.04.27 Címkék:

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtarotmány fenntartásában két idősotthon működik: Esztergomban és Kozármislenyben. Az elmúlt héten a Magyar Honvédség mindkét intézményt fertőtlenítette.

Vissza a nyitó oldalra

Április 23-án a kozármislenyi ferences fenntartású Dorothea Otthon lakói a napsütötte kertben töltötték a délelőttöt, hiszen az intézményt ezen a napon fertőtlenítette a Magyar Honvédség a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében. Az otthon 49 lakója türelemmel és megértéssel várta, hogy visszatérhessenek az épületbe. 

Fertőtlenítették az Esztergomban található Ferences Szociális Otthont is. Mivel ezen intézmény egy épületegyüttesben található a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégiummal, a Honvédség az iskola teljes területén is elvégezte a tisztítást.

Köszönjük a Magyar Honvédségnek és mindenkinek, aki a hozzájárult a munkálatok megvalósulásához.

Külön köszönettel fordulunk intézményeink munkatársai felé, akik kitartó munkájukkal és helytállásukkal védik és ápolják idős embertársainkat! Imádságainkkal kísérjük őket!

A ferences fenntartású szociális intézmények támogatására IDE kattintva van lehetőség.

 

Ferences Rendtartomány, 2020
VM

 

Hozzászólások lezárva.