Bárki irigykedik testvérére a jó miatt, amit mond és cselekszik általa az Úr, a káromlás bűnét követi el, mivel a Magasságbelire irigykedik, aki minden jót mond és cselekszik.

Fennállásának 19. évfordulóját ünnepelte a Dorothea Otthon

2023.10.19 Címkék:

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartása alatt működő Dorothea Otthon fennállásának 19. évfordulóját ünnepelte szeptember 27-én. Az ünnepségen beszédet mondott Dr. Biró Károly, Kozármisleny polgármestere, Berhidai Piusz OFM tartományfőnök és Csapi Róbertné  intézményvezető.

A Kozármislenyben levő otthon lakói és dolgozói minden évben nagy izgalommal készülnek az évfordulóra. Idén a város polgármestere is eljött az ünnepi rendezvényre, aki több lakót is személyes ismerőseként köszöntött, hiszen sok ellátott korábban is a városban élt. Beszédet továbbá Berhidai Piusz OFM tartományfőnök és Csapi Róbertné intézményvezető mondott.

A köszöntők után a Baranya Bokréta Népdalkör adott kedves műsort. Az ünnep fénypontja a lakók „kiskórusának” előadása volt, akik az egyik kolléga erre az alkalomra írt versét mondták el felváltva. 

Nagy öröm volt mindenkinek, hogy a hozzátartozókon kívül az Esztergomi Szent Ferenc Otthon dolgozóinak kis csoportja is eleget tudott tenni a meghívásnak, s így egy régóta tervezett szakmai találkozó is létre tudott jönni a két ferences intézmény között.

Fotó: Formanek Tamás

kép 1 / 4

Gellért Sára Mária
Ferences Média, 2023

Hozzászólások lezárva.