Isten Fia szegénnyé lett értünk.

Előkészítő Otthon – Matekórák Menyhért atyával

2021.04.20 Címkék:

„A matematika megtanít arra, hogyan kerüljük el a fölösleges számolásokat.” (Félix atya)

Pontosan két hét múlva, május 4-én a középiskolások megmérettetnek a matematika érettségin. Ebben a járvány okozta nehéz időszakban Kiss Menyhért OFM jóvoltából olyan archív felvételekkel szeretnénk segíteni a végzős diákokat, amelyeken különböző matematikai feladatsorok megoldását követhetik végig.


Bár a kazettákat 1993-ban azért készítették, hogy olyan diákoknak nyújtsanak segítséget, akik valami miatt nem tudnak résztvenni a tanórákon – betegség, lábtörés, vagy egyéb okokból – megjelenésük ma is aktuális, hiszen az érettségiző diákok jelenleg digitális oktatásban vesznek részt.

A három részes sorozatban Menyhért atya a Ferences Gimnázium diákjaival veszi végig a különböző nehézségű feladatokat. Reméljük, hogy minden érettségiző megtalálja a számára megfelelőt.

1.rész:

 

2.rész:

 

3.rész:

 

„Ahogyan az elmúlt esztendőben együtt készültünk a matematika felvételi vizsgára, érettségire, eszünkbe jutott, hogy azokat az eredményeket, megoldásokat, feladatokat, amelyeket mi közösen átgondolkodtunk, átszenvedtünk, a videó segítségével megoszthatjuk azokkal, akik hasonló cipőben járnak: felvételi vizsgára vagy érettségire készülnek mégpedig esetleg nehéz körülmények között – egy lábtörés miatt nem tudják elhagyni a lakást, vagy esetleg egy kéztörés miatt nem tudnak írni.”

Ferences Média, 2021

Hozzászólások lezárva.