Boldog a szolga, aki nem a jutalom reményében beszél, nem tárja fel minden gondolatát és késedelmes a szólásra, és bölcsen megfontolja, mit kell mondania és felelnie.

„Csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről” – papszentelés a ferenceseknél

2019.06.06 Címkék:

Június 8-án az esztergomi ferences Szent Anna-templomban szentelik pappá Bucskó Nándort. A nyílt eseményre mindenkit szeretettel várnak.

Vissza a nyitó oldalra

Frankás diák volt, felsőfokú végzettséget szerzett, az agráriumban dolgozott, tanult a Sapientián, és több évet külföldön is töltött: így jutott el életútjának egyik legfontosabb állomásához Bucskó Nándor, aki számára szombaton Várszegi Asztrik OSB kiszolgáltatja a papi hivatás szentségét. Nándor a Sapientián, hallgatóként töltött ideje alatt döntött úgy, hogy belép a ferences rendbe. Miután végigjárta ennek megszokott útját, ősztől prefetusként tért vissza Esztergomba, ahol jelenleg egy hetedikes osztályt pasztorál.

Bár ezen rendi eseményeknek általában a pasaréti ferences templom ad otthon, a tartományfőnök rövid beszámolójában elmondta, hogy több okból tartják ezt az ünnepet Esztergomban: „Először is szerettük volna, hogy abban a közegben legyen a szentelés, ahol Nándor testvér mindennapi tevékenységeit is végzi. Másik oldalról pedig azt látjuk, hogy nekünk is jót tesz, ha ezekkel az ünnepekkel körbejárjuk az országot. Esztergomra egyébként mindig is úgy tekintettünk mint hivatásgondozó helyünkre, és úgy gondoltuk, hogy egy ilyen szentelés jó példa lehet az ott élő diákok számára. Így a dátum kiválasztásában az is szempont volt, hogy még a tanév során legyen, hogy a tanulók is részt tudjanak venni rajta. Az egész rendtartomány lelkesen és imával kísérve várja ezt a különleges ünnepet.”

A szertartás 11 órakor kezdődik az esztergomi ferences templomban, Nándor testvér újmiséin pedig június 9-én 11 órától szintén Esztergomban, június 16-án, 16 órától pedig a hernádvécsei katolikus templomban vehetünk részt.

 

Ferences Sajtóközpont, 2019

 

 

 

MEGHÍVÓ

 

Hozzászólások lezárva.