Semmi se szakítson el Teremtőnktől!

Első helyezést ért el a szentendrei Ferences Gimnázium két tanulója az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen

2018.06.06 Címkék:

2018. június 5-én átadták a 27. Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen díjait Budapesten, az Erriccson Magyarország székházában. A bírálóbizottság három első, négy második, három harmadik helyet, és két különdíjat ítélt oda, tíz pályázat kiemelt dicséretben, további harminchárom dicséretben részesült.

Vissza a nyitó oldalra

A 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt tavaly ősszel hirdették meg, 14 és 20 év közötti fiataloknak, amelyre Kákonyi Marcell és Matányi Marianna, a szentendrei Ferences Gimnázium tanulói is beadták pályázatukat, amelyet a zsűri kidolgozásra javasolt. Munkájukat a verseny áprilisi fordulóján kellett bemutatniuk egy bírálóbizottság előtt. A végeredményeket június 5-én hirdették ki.

A verseny három első helyezettje, köztük Marcell és Marianna, jut tovább a 2018. szeptember 14-19. közötti európai fiatal tudósok dublini döntőjébe.

Az Európai Unió 1988 óta szervezi a Fiatal tudósok versenyét a 15-20 év közötti fiataloknak. A versenysorozathoz csatlakozva a Magyar Innovációs Szövetség 1991-ben írta ki Közép-Kelet-Európában elsőként az első Országos ifjúsági tudományos és innovációs versenyt. A magyar versenyzők sikeres uniós szereplésének köszönhetően a magyar Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny 1995 óta teljes jogú tagja az európai versenysorozatnak.

Matányi Marianna és Kákonyi Marcell közös projektje a Ferences Ösztöndíprogram keretein belül indult, amelyről bővebben a www.ferencesosztondij.hu oldalon olvashatnak. A díjazottakkal és felkészítőtanárukkal készült interjú IDE kattintva érhető el.

 

forrás: MTI

Hozzászólások lezárva.