Minden teremtmények, áldjátok az Urat!

Anyák napja a Dorothea otthonban

2021.05.12 Címkék:

A kozármislenyi ferences fenntartású Dorothea Otthonban az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is köszöntötték a női lakókat május első vasárnapján, anyák napja alkalmából.

„Egy szál virág ajándékozásával szerettük volna kifejezni, hogy hálásak vagyunk minden szeretetükért, áldozatos munkájukért, amit egész életükben a gyermekeik, unokáik neveléséért tettek. Hálásak vagyunk jóságos szeretetükért, mosolyukért, amelyekből a mindennapokban minket is részesítenek.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves lakóink között vannak olyanok, akiknek nincs vér szerinti gyermeke, de van keresztgyermeke, vagy unokahúga, unokaöccse, akit saját gyerekeként szeretett és támogatott. Isten ajándékaként ők a lelki anyaságot élték meg életük folyamán. A megemlékezéssel szerettük volna megerősíteni a lakóinkat, hogy életkoruktól függetlenül imádságaikkal és létükkel mindig a családjaik erőforrásai lehetnek” – olvashatjuk a szerzetesi közösségek oldalán.


Az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei képviseletében Bali Katalin Kapisztrána alapító nővér a kozármislenyi templom és kolostor létrehozásán buzgólkodott és elindította az idősek otthona építését. 1999-től Dánél Mária Francesca nővér volt az, aki az idősotthon építési munkáit a rend részéről összefogta, és elöljáróként minden irányba ápolta a kapcsolatokat, majd az építkezés befejezésekor 2004-ben a Dorothea Otthon megalapításában, beindításában, a működési engedélyek megszerzésében is kiemelkedő szerepe volt.

2004-2014-ig az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei fenntartásában és vezetésében működött a Dorothea Otthon. A tulajdonjogot megtartva, 2014-től a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartománynak adták át a fenntartói jogokat és feladatokat öt évre.

Dorothea Otthonunkat azzal a célkitűzéssel kezdték el működtetni, hogy az idős emberek magányának fájdalmát megpróbálják enyhíteni. Testi – lelki szükségleteik kielégítésével, a róluk való gondoskodással szeretnék megéreztetni velük, hogy Isten és sok ember szemében fontosak és értékesek.

Az otthon Flüe-i Szent Miklós (Svájc védőszentje) feleségének nevét viseli.

 

 

Forrás és fotó: Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei

A szerzetesrendről bővebben itt olvashat: ferencesnoverek.hu
Az otthonról pedig itt: dorotheaotthon.hu

 

Hozzászólások lezárva.