Készítsetek hajlékot az Úrnak szívetekben!

Adománygyűjtés a ferences szociális intézmények támogatására

2020.03.30 Címkék:

A ferencesek fenntartásában működő szociális intézményekben a járvány idején jelentősen megnövekedtek a kiadások. A Ferences Alapítvány honlapján most Ön is támogathatja az intézményeket.

Vissza a nyitó oldalra

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány iskolák, rendházak, plébániák mellett négy szociális intézmény – az esztergomi Ferences Szociális Otthon, a kozármislenyi Dorothea Otthon, a gyöngyösi Autista Segítő Központ, valamint a pasaréti Gondviselés Háza Gondozási Központ – fenntartója.

A március 11-én elrendelt veszélyhelyzetet követően ezen intézmények vezetői a fenntartóval együttműködve lépésről-lépésre hozták meg a szükséges döntéseket. Az intézkedések sok esetben jelentenek többlet kiadást a költségvetésben. 
A fenntartó már az első héten közel félmillió forintot fordított tisztító- és fertőtlenítőszerek beszerzésére, ezen kívül szájmaszkokat, kesztyűket és további szükséges eszközöket biztosított az intézmények dolgozói számára. A budapesti Gondozási Központ a házi gondozás mellett nappali ellátásként egyre nagyobb mennyiségben végez ebédkiszállítást az idősek részére, amely szintén plusz költségeket jelent (tálalóedények és az élelmiszer biztosítása, szállítási költség, stb.).

 

Alapítványunk ezen kiadások fedezésére indít adománygyűjtést, amelyhez az alábbi módokon csatlakozhatnak:

– banki utalással: a 11600006-00000000-49195664 számlaszámra,
– az alapítvány új honlapján bankkártyával,
– sárga csekkel (az alapítvány honlapján lehet igényelni, ezek után kipostázzuk a megadott postacímre)

 

Alapítványunk közhasznú: cégek, szervezetek számára  igazolást tud kiállítani az adományozásról a társasági adóalap csökkentésének igénybevételére; a honlapon keresztül való adományozáskor vagy a megadott elérhetőségek bármelyikén lehetőségük van ezt kérni.

 

Hálásan köszönünk minden adományt!

Ferences Alapítvány, 2020

Hozzászólások lezárva.