Bárki irigykedik testvérére a jó miatt, amit mond és cselekszik általa az Úr, a káromlás bűnét követi el, mivel a Magasságbelire irigykedik, aki minden jót mond és cselekszik.

Ilyen volt újra misére menni… – Várjuk a hívek leveleit!

2020.05.17 Címkék:

Újra járhatunk szentmisére hétfőtől. Ez a visszatérés mindenki számára nagy öröm, és mindannyian máshogy éljük meg. De hogyan? Ha te is szívesen megosztanád az örömödet, írj néhány sort nekünk!

Vissza a nyitó oldalra

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) rendelkezése szerint március 22-től tehát összesen 56 napig szüneteltetni kellett a nyilvános liturgiákat. Május 18-tól, hétfőtől azonban a legtöbb magyarországi templomban, így ferences templomainkban is újra tarthatunk nyilvános szentmiséket és egyéb liturgikus cselekményeket. 

A közvetítésekben bevezetett változásokról és a nyilvános szentmisék rendjéről hamarosan részletes bejegyzést adunk közre. Kérjük, hogy a legfrissebb információkról addig a plébániák oldalain tájékozódj. 

És ha eljutottál egy szentmisére: írd meg nekünk, hogy milyen volt!
Milyen volt újra szentáldozáshoz járulni? Milyen volt újra belépni a templomba?
Milyen volt újra látni a testvéreket?

 

Leveleiteket május 24-ig várjuk a sajto@ferencesek.hu e-mail címre. A beküldött írásokat a rendtartomány központi oldalán, a ferencesek.hu honlapon és Facebook-oldalunkon fogjuk megosztani.

 

 

Fölséges Isten, életünk Ura,
tekints le beteg testvéreinkre, és mindazokra, akik a járvány okozta bajoktól szenvednek. Erősítsd mindnyájunk hitét a szenvedések elviselésében, adj bölcsességet és erőt mindazoknak, akik a betegeket szolgálják, a szenvedőknek pedig add, hogy egészségüket mihamarabb visszanyerjék, és hálatelt szívvel dicsérjenek téged! Ámen.

 

Ferences Rendtartomány, 2020

Hozzászólások lezárva.