Legyünk tehát szeretettel és alázatossággal és alamizsnálkodjunk, mert az alamizsna megmossa a lelkeket a bűnök szennyétől.

Események

Tekintse meg elmúlt és jövőbeli eseményeinket!

január

16

Ferences jótékonysági est az autizmussal élőkért

Helyszíne: Zeneakadémia

Címe: Pest, Budapest, Liszt Ferenc tér

Időpontja: 2015-01-16 20:00

Szakcsi Lakatos Béla és vendégei: Szőke Nikoletta, Vörös Szilvia, Zséda, Horváth Ádám (ének); Szakcsi Lakatos Béla (zongora); Orbán György (nagybőgő); Balázs Elemér (dob)
Gershwin és Bernstein művei, valamint parafrázisok a szerzők témáira

A szeretet sokszor váratlanul, drámai erővel tör be az ember életébe. Francesco di Bernardone, a fiatal firenzei kereskedő apja textilüzletét vitte, nagyvilági életet élt, dúskált a földi javakban. Miután a háborút megjárta, más emberré vált. Ettől kezdve életét a legkisebbek és a legutolsók szolgálatának szentelte. Isten szegénykéje, Assisi Szent Ferenc – így ismeri őt az utókor. A ferences rend mindennapjainak máig meghatározó részét képezik a jótékonysági tevékenységek, amely ezúttal egy zeneakadémiai koncert formájában valósul meg. A Kossuth-díjas Szakcsi Lakatos Béla és muzsikustársai két olyan zeneszerző műveiből válogatnak, akik a jazz és a klasszikus zene határvidékén foglalnak helyet. George Gershwin és Leonard Bernstein zenéjének megelevenítésében nagyszerű énekesek lesznek Szakcsiék partnerei: a jazzénekes Szőke Nikoletta, a populáris műfajokból jól ismert Zséda, illetve a klasszikus világból érkező Vörös Szilvia és Horváth Ádám.

Jegyek itt kaphatók

A rendezvény támogatói:

Zeneakadémia, MET Magyarország Zrt,

Powered by Events Manager