Minden teremtmények, áldjátok az Urat!

Ferences Jótékonysági Est a kárpátaljai Szent József Óvoda javára

2019.01.11 Címkék:

A Szent Angéla iskola kórusa jótékonysági estet rendez az országúti ferences templomban január 12-én. Az énekkar az esti szentmise keretében gyűjt adományokat, amelyekkel a jelenleg felújítás alatt álló nagyszőlősi magyar katolikus óvodát támogatják. A szombati jótékonysági est egy három részből álló koncertsorozat első része.

Vissza a nyitó oldalra

A Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium kórusa októberben járt először Kárpátalján. Látogatásuk alkalmával a nagyszőlősi temetőkápolna ünnepi átadóján, valamint egy vasárnapi szentmisén szolgáltak énekükkel. Hazaérkezésük után a diákokban és tanáraikban is felmerült a gondolat, hogy valamilyen módon itthonról is szeretnék folytatni a kárpátalján élő ferencesek munkájának támogatását. Az énekkar Magyar Gergely OFM kérésére a jelenleg átépítés alatt álló nagyszőlősi Szent József Katolikus Óvoda és Bölcsőde új berendezéséhez fog hozzájárulni. A tanév végén a kórus legalább félmillió forint adományt szeretne átnyújtani a ferences misszió számára. 

Ennek érdekében három jótékonysági estet hirdettek, amelyek mindegyike szentmiséből és  azt követő rövid fellépésből áll majd. Nem csak ezen alkalmakkor lehet támogatni a kezdeményezést: a Szent Angéla iskolában kihelyezett adománygömbökbe dobott akár néhány forinttal az oda járó diákok is hozzájárulhatnak a cél megvalósulásához; illetve a rendtartomány adományszámlájára történő banki utalással vagy készpénz befizetésével  a szülők, magánszemélyek és szervezetek is segíthetik e nemes cél megvalósulását.

A január elején megrendezésre kerülő, karácsonyi témájú estet követően egy nagyböjti alkalmat, valamint egy Szűz Mária tiszteletére ajánlott szolgálat szerepel a kórus tervei között. Az első esemény január 12-én, 18 órakor kezdődik a Margit körúti ferences templomban, a szentmisét Kránitz Mihály mutatja be. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A kárpátaljai ferences misszió támogatása ITT.

 

Ferences Sajtóközpont

Hozzászólások lezárva.