Boldog a szolga, aki a rendreutasítást, vádaskodást és dorgálást éppen olyan béketűréssel fogadja mástól, mint fogadná tulajdon magától.

Vatikáni diplomata a Szentföldről

2022.07.20 Címkék:

David-Maria A. Jaeger atya nevét a legtöbben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus óta ismerhetik, ahol online tartott egy angol nyelvű előadást az Eucharisztia és a Szentföld kapcsolatáról. Azt azonban már valószínűleg kevesebben tudják, hogy rendünk tagja. 

Jaeger atya édesapja Kárpátalján nőtt fel, édesanyja pedig egy Brno melletti városban, Přerovban született. Mindketten Brazíliába vándoroltak ki, ott ismerkedtek össze, majd Jeruzsálemben telepedtek le. Jaeger atya már itt született, és bár szülei a zsidó vallást követték, ő huszonévesen katolizált, és később csatlakozott a ferencesekhez. 

David-Maria A. Jaeger atya azóta az Antonianum ferences egyetemen tanít, ezenkívül kánonjogász és a Rota Romana szentszéki bíróság ügyhallgató prelátusa. Hihetetlen diplomáciai képességről tett tanúbizonyságot eddigi élete során, az ő érdeme többek között az Izrael Állam és az Apostoli Szentszék közötti konkordátum létrejötte. 

Harsányi Pál Ottó OFM bemutatását David-Maria A. Jaeger atyáról bővebben itt olvashatják.

Forrás és fotó: Országút honlapja

Hozzászólások lezárva.