Minden teremtmények, áldjátok az Urat!

Gyóntatói továbbképzésen vettek részt a ferences papok és testvérek

2022.11.08 Címkék:

November hetedikén gyóntatói továbbképzésre jöttek össze ferences atyák és testvérek a Pesti Ferences Templom Szent Ferenc termében. Az alkalomra összegyűlt mintegy 40 rendtagnak Makláry Ákos görögkatolikus parókus, a KÉSZ elnöke tartott előadást, majd válaszolt a kérdésekre, reagált a hozzászólásokra.

Az előadás és az azt követő beszélgetés során egyrészt a megfelelő gyóntatói hozzáállásról, az alkalmasság kritériumairól, valamint jellemző gyóntatói helyzetekről, a szolgálattal kapcsolatos, napjainkban felmerülő kérdésekről volt szó.

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartományhoz jelenleg 70 aktív paptestvér tartozik, akik Magyarországon, valamint Kárpátalján összesen 14 helyen élnek és szolgálnak. Bár sokan közülük nemcsak lelkipásztorként szolgálnak, vagy életkoruknál, egészségi állapotuknál fogva kevesebb feladatot látnak el, mégis a gyóntatás, ha különböző arányokkal is, de mindegyikük szolgálatában jelen van.

A mostani továbbképzésen ugyanakkor nemcsak paptestvérek vehettek részt, hanem papságra készülő növendékek is, valamint olyan, nem pap (laikus) rendtagok, akiknek hitoktatóként, iskolai lelki asszisztensként, szociális gondozóként vagy ápolóként a szolgálatuk során helyes tanítást, jó válaszokat kell adniuk a bűnbánat szentségéről.

Fotó: Kárpáti Kázmér OFM

Ferences Média, 2022

Hozzászólások lezárva.