Minden teremtmények, áldjátok az Urat!

Ferences Jótékonysági Est az autizmussal élőkért

Címkék:
Ferences Jótékonysági Est az autizmussal élőkért

When

2022-01-12    
19:30 - 21:30

A Ferences Rend immár hagyományosan minden év elején jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémián az autizmussal élők megsegítésére. Idén a legismertebb magyar hegedűvirtuóz Kelemen Barnabás és Kokas Katalin, valamint barátai – FAB Ensemble állították össze a műsort. Bach, Brahms, Schubert művei csendülnek fel az est folyamán. A nem mindennapi kamarazenei felállás igazi csemegének ígérkezik a zeneszerető közönségnek.

A szeretet olyan elementáris erő, amely akár a legreménytelenebb helyzetben is képes megváltoztatni az életünket. A ferences rend alapítója, Francesco di Assisi, a gazdag és fiatal firenzei kereskedőt a háborús élményei döbbentették rá arra, mennyivel többet jelent a szeretet a pénzen vagy hatalommal elérhető javaknál. Megvilágosodása után a legkisebbek és a legelesettebbek szolgálatának szentelte életét. „Isten szegénykéje”, Assisi Szent Ferenc példamutatása, tanításai ma is meghatározzák a ferences rend mindennapjait, szellemiségét. A ferencesek munkálkodásának szerves részét képezik a jótékonysági tevékenységek. Ezek közé tartozik a 2022. január 12-i  koncert a Zeneakadémián, amelyet az autizmussal élők megsegítésére tartanak; és csatlakozik a Kelemen család, illetve a FAB Ensemble.

Az autizmussal élők javára megrendezett est két védnöke dr. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz.

 

2022. január 12. 19:30
Zeneakadémia, Nagyterem
 

Műsoron:

Bach 3. Brandenburgi verseny
Brahms: c-moll zongoranégyes

szünet

Schubert: C-dúr vonósötös

Közreműködnek: Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Csalog Gábor, Fenyő László, Bogányi Tibor, Dinyés Soma, Rohmann Ditta, Bársony Péter, Marley Erickson, Braimah Kanneh-Mason

Moderátor: Becze Szilvia

Rendező: Ferences Rendtartomány, Fesztivál Akadémia Budapest

Jegyek kaphatók a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.jegy.hu -n

Jegyár:  2 900, 4 100, 5 200, 6 500 Ft

 

Ferences Rendtartomány, 2021

Hozzászólások lezárva.