Boldog a szolga, ki az emberek magasztalása és dicsőítése közepett nem gondolja magát különbnek, mint amikor hitványnak, együgyűnek és megvetésre méltónak tartják.

Elkezdődött a Ferences Pedagógiai Alapképzés új tanéve

2022.11.02 Címkék:

Október 13. és 15. között tartották a Ferences Pedagógiai Alapképzés (FEPA) első idei alkalmát Kiss Didák OFM és az Egyházi Fejlesztők csapata vezetésével, mintegy húsz résztvevővel.

Az évkezdő első alkalomnak a szegedi ferences rendház adott otthont, a következő alkalmak Szegeden és Mátraverebély-Szentkúton lesznek.

Az októberi hétvége témája a hivatás volt, alapüzenete: Hivatásod van!

Hivatásodat Istentől kaptad, neki fogsz elszámolni vele!
Hivatásodnak története van, a bejárt utadat erőforrássá teheted!
Hivatásodnak jelene is van, állj meg és lassíts, hogy láss!
Hivatásodnak iránya is van, nézz előre, tervezz, további fejlődésre vagy hívva!

A megérkezés után bemutatkozás, egymás megismerését célzó gyakorlatok következtek, a képzés ívének, kulcsüzeneteinek, céljainak a megismertetése, közösségépítés. A második nap a test temploma, testteológia, testtudat témáit járták körbe, majd az emlékezet és a fantázia segítségével a hivatásuk és az életük útját járták be a résztvevők; Szent Ferenc élete és saját életük között kerestek párhuzamokat.

Az öt hétvégés, 120 órás képzés a ferences oktatási intézmények pedagógusainak szól; az elmúlt években mintegy 90 fő végezte el. A négy éve folyó akkreditált képzés több szerzetesrendben folyik, vannak közös elemek, illetve az adott rendre jellemző vonások.

Ferences Média, 2022

 

 

Hozzászólások lezárva.