Szóval és tettel tegyetek tanúságot!

Bécser Róbert OFM a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült

2023.03.15 Címkék:

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket adott át március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából március 14-én, kedden a Karmelita kolostor rendezvénytermében.

A miniszterelnök-helyettes a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adta át mások mellett Bécser Péter Róbertnek, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány szerzetesének, a szentendrei Ferences Gimnázium igazgatójának megújuló lelkületű szerzetesi, tanári és iskolavezetői tevékenysége, valamint az evangéliumi szabadság és szeretet légkörét szolgáló, nyitott és karizmatikus pasztorációs, illetve közösségteremtő munkája elismeréseként.

*

Bécser Róbert atya hatodik éve vezeti a szentendrei gimnáziumot, amely rendszeresen szerepel az ország száz legjobb középiskolájának a listáján. Pályáját az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban kezdte mint angol- és hittantanár, majd tizenegy évig a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnáziumban volt igazgató. 2017 óta áll a szentendrei Ferences Gimnázium élén.

Gratulálunk!

Forrás: Magyar Kurír; MTI

Fotó: Lambert Attila/Magyar Kurír

Ferences Média, 2023

Hozzászólások lezárva.