Bárki irigykedik testvérére a jó miatt, amit mond és cselekszik általa az Úr, a káromlás bűnét követi el, mivel a Magasságbelire irigykedik, aki minden jót mond és cselekszik.

adományozás

Assisi Szent Ferenc a rendi Regulában szigorú követelményként állítja a testvérek elé a szegénységet, a tulajdontól való tartózkodást. Éppen ezért a ferencesek sohasem saját maguk számára kérik a jólelkű adományozók támogató partnerségét.

Assisi Szent Ferenc a rendi Regulában szigorú követelményként állítja a testvérek elé a szegénységet, a tulajdontól való tartózkodást.  Éppen ezért a ferencesek nem saját maguk számára kérik a jólelkű adományozók támogató partnerségét. Az ilyen jellegű adományok teljes egészében a rend társadalmi feladatainak ellátására kerülnek felhasználásra – lelkipásztorkodásra, közösségépítésre, oktatásra-nevelésre, szociális segítségnyújtásra, kulturális örökségvédelemre. Az így befolyt összegekből a ferencesek személyi és működési költségeire nem fordítunk. Az egyes támogatások felhasználásáról az adott ügyek kapcsán időközönként beszámolunk.

Autista Segítő Központ támogatása

Magyarországon, egyedülálló módon, immár több mint 10 éve, a Ferences Rend által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ biztosítja azt a komplex fejlesztést és támogatást, amely magában foglalja az iskolai oktatást, a gyermekotthont, a felnőttek átmeneti otthonát és lakóotthonát valamint a foglalkoztatást is. A központban ellátást kapó gyermekek és felnőttek az év nagyobb részét az intézmény falai között töltik. Az ASK egyszerre próbálja a szakmai fejlesztést és az otthon melegét nyújtani ezeknek az embereknek, ami sokszor nem könnyű feladat. Fontos megérteni, hogy az autizmus specifikus fejlesztés eszköz és humán erőforrás igényes feladat.

Ezért kérjük, hogy támogassa adója 1+1%-val az intézmény alapítványát az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítványt. Amelynek a rendelkező nyilatkozata itt található megÖnnek csak egy szám, gondozottainknak a jövőt jelenti.  Sok kicsi sokra megy elven, nagy összefogással, sokaknak segíthet! Az intézményről bővebb információt az forras@ferencesek.hu címen tudhat meg.

Kárpátaljai ferences misszió támogatása

A ferencesek korábbi missziójuk elüldözése után 1989-ben tértek vissza Nagyszőlősre, azóta végeznek lelkipásztori munkát Kárpátalján. A nagyszőlősi lelki élet mellett a ferencesek további környező, magyarok lakta települések plébániáit vezetik, illetve közvetlenül vagy közvetetten működtetnek Rehabilitációs Központot, lelkigyakorlatos házat és Szociális Karitatív Központot. Ez utóbbi keretében üzemel egy napi 170 adag étel kiosztását végző szegénykonyha is.  

Az intézmények működése támogatók nélkül elképzelhetetlen. A hitéleti feladatok (liturgikus szolgálat, templomok, plébániák visszaszerzése az államtól, ezek felújítása, stb.) és a súlyos szociális problémák enyhítése (karitászok, ingyenkonyhák, árvaházak, óvodák létrehozása) nem valósulhattak volna meg, illetve fenntartásuk nem lenne lehetséges a magyarországi hívek nagylelkű adományai nélkül.

Támogatás a Ferences Alapítványon keresztül

A Ferences Rendtartomány tevékenységeinek támogatására a Ferences Alapítványon keresztül is van lehetőség. Az időszakos projektek mellett állandó adományozási programok támogatására is van lehetőség. További információért kérjük, látogasson el a ferencesalapitvany.hu oldalra!

 

Ferences Rendtartomány, 2021