Az Szeged-alsóvárosi templom bátyja Kolozsvárt lakik

2017.10.20

Kolozsvári Farkas utcai református templom és a Szeged-alsóvárosi istenháza nem véletlenül nagyon hasonlítanak egymásra. A kincses város egykori ferences templomát Szabó Eszter mutatta meg a Katolikus Rádió hallgatóinak. Az Reggeli riport október 20-i adása itt meghallgatható.

Mindennapi kenyerünk a szegedi kolostorban

2017.10.19

Gasztrotörténeti kiállításra hívta hallgatóit a Katolikus Rádió október 18-án a Szeged-alsóvárosi ferences kolostorba. Petri Márta néprajzos és Kiss Norbert történész mutatta be a “Mindennapi kenyerünk” nevet viselő időszakos tárlatot, amely november végéig látogatható szerdától-vasárnapig 10, 12, 14 és 16 órakor. Az Anzix című műsor itt meghallgatható.

Ferenc pápa a Szentföldön 800 éve jelen lévő ferencesekhez

2017.10.18

Ferenc pápa október 17-én levelet küldött Francesco Patton szentföldi ferences kusztosnak abból az alkalomból, hogy a rend nyolcszáz éve van jelen és szolgál a Szentföldön, „azokon a helyeken, ahol Isten megtestesült és közöttünk élt”.

Ferences kilátó a Kilátó

2017.10.18

Együtt megyünk, körbenézünk. Lelki egészségmegőrzés egyéni és csoportos formában. – Ezt kínálja a Kilátó nevet viselő ferences mentálhigiénés és lelkigondozói szolgálat, amely immár több éve működik néhány ferences plébániák. A kezdeményezést Pigler Anna mutatta be október 18-én a Katolikus Rádióban. A Reggeli riport c. műsor itt meghallgatható.

A furfangos szakácstestvéren sok múlott

2017.10.17

Az Alföld legnagyobb ma is eredeti funkciójában működő középkori műemlék épületegyüttese a Szeged-alsóvárosi ferences templom és kolostor, melynek látogatóközpontjában egy néprajzos és egy egyháztörténész is dolgozik. Petri Mártával és Kiss Norberttel hangzott el beszélgetés a Katolikus Rádióban október 16-án. A Reggeli riport c. műsor itt meghallgatható.