Van-e szabadsága a barátnak?

2018.07.18

Kovács Krisztián testvér a Szent Angéla Gimnázium lelki igazgatója és tanára, valamint rendi hivatásgondozó. Vakáció-e számára a vakáció? – ez iránt érdeklődött a ferences szerzetesnél a Katolikus Rádió. A július 17-én elhangzott beszélgetés itt meghallgatható.

„Az Egyház újjáépítésére kaptak meghívást” – Jubileumi káptalan a Ferences Világi Rendben

2018.07.17

Jubileumi káptalanját tartja a Ferences Világi Rend július 19. és 21. között az esztergomi ferences rendházban.

Arezzóban, Szent Ferencnél

2018.07.16

Város, amelyből Szent Ferenc közbenjárására sikerült kiűzni az ördögöt és újra közel hozni a polgárok szívéhez az egyházat. Arezzo Szent Ferenc templomát látogathatjuk meg Varga Kapisztrán atyával, ha meghallgatjuk a Katolikus Rádió július 15-én elhangzott műsorát.

Fotó: Walla Bernadett

Ferences ünnep: július 15 – Szent Bonaventura, akiben mintha Ádám nem vétkezett volna

2018.07.15

Mindenható Istenünk, add meg nekünk, akik Szent Bonaventura püspök égi születésnapját ünnepeljük, hogy kiváló tudásából gyarapodjunk, lángoló szeretetét pedig szüntelenül kövessük. A mi Urunk Jézus Krisztus által.

Negyedszázados a Ferences Ifjúsági Tanya

2018.07.13

25 éves a Nagykanizsa közelében lévő Ferences Ifjúsági Tanya, ahol nyaranta már nagyon sokan táboroztak. A kezdeményezés történetéről és mai lehetőségeiről Tokár János atyával hangzott el beszélgetés a Katolikus Rádióban július 12-én. A műsor ott meghallgatható.