A ferences templomok “mindentudója”

2018.02.19

Harsányi István építész immár több mint négy évtizede segíti a ferences rendtartományt templomai, kolostorai, iskolái és egyéb ingatlanai állagmegőrzésében, korszerűsítésében, bővítésében. A 80. életévét a napokban betöltött, de ma is aktív főépítész a Katolikus Rádióban február 18-án beszélt szép hivatásáról. A Templom-tér-kép című műsor itt meghallgatható.

Fotó: Brückner Dénes

ITT NÉZZE ÉLŐBEN Barsi Balázs atya nagyböjti konferenciabeszéd-sorozatát

2018.02.18

A Ferences Alapítvány 2018-ban élőben közvetíti Barsi Balázs atya nagyböjti konferenciabeszéd-sorozatát. A Pesti Ferences Templomban tartott elmélkedések előtt Balázs atya szentmisét mutat be, amely minden vasárnap, este fél héttől nézhető az élő adáshoz tartozó linken.

Akit már karon ülő gyermekként örökbefogadott egy ferences

2018.02.17

Pappászentelése 50. évfordulója alkalmából február 25-én 11 órakor mutatja be aranymiséjét Papp Tihamér a rend esztergomi templomában. A jubiláns életútját kárpátaljai missziója kezdetéig (1991) beszéli el a Lánchíd Rádió február 16-án elhangzott műsorában, amely itt meghallgatható.

Fotó: Magyar Kurír

Miért Laskai az antikvárium?

2018.02.16

Esztergomban, a ferences gimnázium és templom szomszédságában egy szép, tágas, otthonos antikvárium várja a könyvszerető embereket. A bolt Laskai Osvátról kapta nevét. Mezeiné Tomorszky Mária antikváriusnál a névválasztásról, a könyv 21. századi becsületéről és a ferencesekről érdeklődött a Katolikus Rádió munkatársa. A február 16-án elhangzott Reggeli riport itt meghallgatható.

A ferencesek és a Szentföld

2018.02.15

Dobszay Benedek rendtársaival a nagyböjt kezdete előtt tett látogatást a Szentföldön. A ferences provinciálissal Szerdahelyi Csongor, a Ferences Sajtóközpont igazgatója készített interjút.