A bűnbánat szentsége, amely összeköt minket az Atyával

2017.12.12

Advent elején szeretettel osztjuk meg Barsi Balázs gondolatait a szentgyónásról. Az írás végén közreadjuk a ferences templomok gyóntatási rendjének elérhetőségeit, és szeretettel biztatjuk a kedves testvéreket, hogy gyónásaikat ne hagyják az utolsó napokra.

Enikő és a ferences karitász

2017.12.12

A pasaréti és a Margit körúti plébániák szeretetszolgálatáról, a ferencesek iránt érzett háláról, családról, közösségről, adventről és karácsonyról beszélt Horváthné Madas Enikő karitászvezető november 10-én a Katolikus Rádióban. A műsor itt meghallgatható.

Ahol Szent Ferenc megszabadult még a lovától is

2017.12.11

Szent Ferenc nyomában Folignóban és Broglianóban Varga Kapisztrán ferences egyháztörténésszel. A Lánchíd Rádió december 1-én elhangzott műsora itt meghallgatható.

Fotók: Wala Bernadett

Hogyan készül Balázs atya a szentbeszédekre?

2017.12.04

Barsi Balázs advent első vasárnapján a Lánchíd Rádióban elárulta, hogy először neki se jut semmi okos dolog az eszébe, mikor elkezd egy szentbeszédre készülni, de szép lassan kialakul, miről is fog szólni. Most is így volt az adventi konferencia beszédsorozat kezdete előtt. A december 3-án elhangzott interjú itt meghallgatható.

János atya Szent László nyomába eredt

2017.12.04

Ferences köszöntés Szent László királynak címmel jelent meg a napokban a Ferences Rendtartomány ünnepi kötete a Szent László-év alkalmából. Két ismert „barátok” lakta búcsújáróhely is tőle veszi eredetét. A könyv szerkesztője, Tokár János december 3-án mutatta be a kötetet a Katolikus Rádióban. A Templom-tér-kép című műsor itt meghallgatható.