Az Egri Norma 90 évesen is időszerű

2017.08.21

A ferences rózsafüzér hét tizedből áll. A szegénygondozó nővéreknek a három fogadalom mellett volt egy negyedik is. Ők a kolduló barátok női változatban. Siófokon kiállítás mutatja be életüket. Szerdahelyi Csongor érdeklődött a helyszínen Rita nővérnél az idén 90 éves közösségről. A Katolikus Rádió két műsora itt visszahallgatható.

Ferenc és Domonkos nyomában Kapisztrán atyával

2017.08.13

A ferencesek és a domonkosok élete, kezdve a rendalapítóktól, évszázadokon át szoros kölcsönhatásban volt. Perugiában ennek emlékeiről beszél Varga Kapisztrán atya. A Katolikus Rádió július 30-i műsora itt meghallgatható.
Fotó: Walla Bernadett

Szakállszárító a szakállas barátoknak

2017.08.08

Szent Ferenc nyomában – Celle di Cortona. Itt született meg a rendalapítóban a ferences világi rend gondolata. Varga Kapisztrán atyával a kapucinus ferencesek által lakott, Szent Ferenc alapította remeteséget kereste fel a Lánchad Rádió. Az augusztus 6-án elhangzott műsor itt meghallgatható.

A ferences provinciális és a KÉSZ elnöke a Ferenc pápa elleni sajtótámadásról

2017.07.31

Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke és Dobszay Benedek ferences tartományfőnök gondolatai Bayer Zsoltnak a pápát igaztalanul bántó megszólalásról. A Katolikus Rádió július 30-án elhangzott műsora itt meghallgatható.

A templom, amely harminc éve még bőrraktár volt

2017.07.24

A nagyszőlősi plébániatemplomot Magyar Gergely, Harsányi István és Zatykó László mutatták be a Katolikus Rádióban július 23-án. A Templom-tér-kép című műsor itt meghallgatható.