Boldog a szolga, aki nem a jutalom reményében beszél, nem tárja fel minden gondolatát és késedelmes a szólásra, és bölcsen megfontolja, mit kell mondania és felelnie.

Jézus korát bemutató ferences múzeum nyílt Jeruzsálemben

2018.07.11 Címkék:

A Szentföld Jézus korabeli mindennapi életét bemutató új múzeumot nyitottak a ferencesek Jeruzsálem óvárosában, június 27-én.

Vissza a nyitó oldalra

A Heródes háza: élet és hatalom az Újszövetség korában című kiállításon a Jézus születése utáni első évszázadok kulturális sokszínűségét mutatják be a különböző ásatásokon talált és eddig többségükben soha ki nem állított tárgyakon fellelhető héber, görög, latin és szamaritánus feliratok.

Az óváros Via Dolorosa nevű utcájában, a Terra Sancta Múzeum keresztes és mameluk kori épületében létrehozott új szárnyban a bibliai helyszíneken feltárt tárgyakat állították ki.

A ferences rend képviselői számos ásatást végeztek a térségben Izraelben, a palesztin területeken, Jordániában és Libanonban, ahol rengeteg, felirattal is ellátott érmét, kerámiatöredéket, csontházat és kőlapot találtak különböző szövegekkel, különböző nyelveken.

Kiemelt helyen szerepel a Róma ellen lázadó zsidók félsékeles ezüstérméje 66-ból, amelyből eddig mindössze kettőt találtak, valamint egy Heródes nevét viselő cserépdarab, amelyet a király síremlékének feltárásánál fedeztek fel Jeruzsálem mellett. Kiállítanak továbbá súlyokat és mérlegeket, játékkockákat, lámpákat és konyhai eszközöket is, amelyek segítségével a látogatók könnyen elképzelhetik az Újszövetség korában élő emberek mindennapjait.

További információk angol nyelven:
https://www.cmc-terrasanta.org/en/video/archaeology-culture-and-other-religions-8/the-second-section-of-the-terra-sancta-museum-inaugurated-15245.html

– http://www.custodia.org//?id=779&id_n=47000

 

Forrás: MTI
Képek: custodia.org

Ferences Sajtóközpont, 2018

Hozzászólások lezárva.