Isten Fia szegénnyé lett értünk.

Élőben a pesti ferencesektől: elkezdődött Barsi Balázs OFM konferenciabeszéd-sorozata

2018.12.04 Címkék:

Advent beköszöntével folytatódik a Barsi Balázs által tartott konferenciabeszédek sorozata. A Pesti Ferences Templomban tartott elmélkedések advent minden vasárnapján az esti fél hetes szentmise után kezdődnek. A Ferences Rendtartomány a szentmisét és a konferenciabeszédet is élőben közvetíti.

Vissza a nyitó oldalra

„Engem nem zavar a média. Szent II. János Pál pápa kétszer járt Magyarországon, és mindkét alkalommal a püspökök lelkére kötötte, hogy legyünk jelen a médiában, hiszen ez egyáltalán nem szereplés: ez kenyérszaporítás.” – nyilatkozta egy korábbi interjújában Barsi Balázs OFM, akivel valóban a sajtó több területén is találkozhatunk. Balázs atya csaknem harminc éve minden adventi és nagyböjti időszakban megtartja a sokak számára lelki feltöltődésként szolgáló konferenciabeszédeket.

A hagyomány természetesen 2018 adventjében is folytatódik, így december 2-án este ismét több százan gyűltek össze a pesti ferenceseknél, hogy meghallgathassák az újabb elmélkedés-sorozat első beszédét, valamint részt vegyenek a nagy méltóságú idős ferences által celebrált szentmisén. Nemcsak a helyszínen összegyűltek hallhatták Barsi Balázs atya értékes gondolatait, hanem otthon a képernyők előtt is volt lehetőség az esemény követésére, hiszen a Ferences Rendtartomány advent minden vasárnapján élő adással jelentkezik a helyszínről.

 

A közvetítés a rendtartomány központi alapítványa, a Ferences Alapítvány által valósul meg. Az élő adással kapcsolatos információk a ferencesalapitvany.hu oldalon érhetőek el.

 

VM – Ferences Sajtóközpont, Ferences Alapítvány
Fotó: Keppel Ákos

Hozzászólások lezárva.