Isten Fia szegénnyé lett értünk.

„Egytál” melegétel a rászorulóknak

2018.03.08 Címkék:

A Ferences Alapítvány új gyűjtést indít „Egytál” néven: a nagyböjti időszakban ebédjegyeket vásárolhatunk a rászorulóknak, akiket felajánlásainkból ünnepi ebéden látnak vendégül.

Vissza a nyitó oldalra

Új adományozási lehetőséget kínál a Ferences Alapítvány. Az „Egytál” néven induló támogatási program nagyböjt elején veszi kezdetét és húsvétig tart majd.

Az alapítvány a gyűjtés elindításával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy legszegényebb testvéreinknek – a karácsonyi időszak mellett – a húsvéti ünnepek alkalmával is nagy szükségük van mindannyiunk támogatására.

A gyűjtés során 1000 forint értékű, virtuális ebédjegyeket vásárolhatunk, amelyekért egy tál ünnepi melegételt, valamint egy tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot kaphatnak nehéz helyzetbe került testvéreink. Az alapítvány 2018 nagyböjtjében a Ferences Rendtartományhoz tartozó két intézménynek – a szegedi ferencesek által üzemeltetett szegedi szegénykonyhának, valamint a Kárpátalján található nagyszőlősi szegénykonyhának – ajánlja fel a beérkező adományokat.

A program különlegessége, hogy mivel sok nélkülöző számára ez az egyetlen lehetőség, hogy a húsvéti ünnep alkalmával igényes körülmények között, valóban jó minőségű élelmiszerhez jusson, már egy ebédjegy megvásárlása is kiemelten nagy segítséget jelent. A gyűjtés előreláthatólag adventben is folytatódik majd, és, terveink szerint, további – a ferences rendhez kapcsolódó – étkeztetést biztosító intézményekre is kiterjesztik.

Szegeden, az Alsóvárosi Ferences Plébánián található szegénykonyha immár tíz éve működik. Októbertől májusig reggelit és meleg vacsorát adnak a város szegényeinek és a hajléktalanoknak. Kárpátalján, a Nagyszőlősi Ferences Plébánia karitászán keresztül működő szegénykonyhán naponta 180 meleg ebédet osztanak ki. Ezen a helyszínen az év minden napján várják a rászorulókat.

Támogatáshoz és további részletekért látogasson el a Ferences Alapítvány honlapjára: www.ferencesalapitvany.hu.

 

„…amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” Mt 25,40

 

 

Ferences Alapítvány, Ferences Sajtóközpont, 2018

grafika: Varga Attila Gellért

Hozzászólások lezárva.