Boldog a szolga, aki alárendeltjei között éppoly alázatos tud lenni, mint amikor urai közt forgolódik.

Jön a szentföldi ferences kusztos

2019.11.07

Francesco Patton, a szentföldi ferences kusztódia elöljárója, vagyis kusztosa jövő héten Magyarországra látogat és előadást tart november 13-án 17 órakor a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Az eseményről a Sapientia rektora, Várnai Jakab beszélt a Katolikus Rádióban.

Herkó páter nyomában

2019.11.04

A felvidéki Szepsiben jártunk riportúton, Herkó páter nyomában, ahol egy remek gótikus templomot és példaértékű hitéletet találtunk. S nem mellesleg megismerkedtünk Gábor Bertalan esperes plébános rendkívül érdekes hivatástörténetével. A Katolikus Rádióban elhangzó műsorok itt meghallgathatók.

Barsi Balázs OFM: Mindenszentek ünnepe

2019.11.01

Ha egyik vagy másik szent sugárzó életpéldája világítótoronyként mutatja az utat, amerre haladnod kell, akkor a mai napon az egész túlpartot fényárban úszva láthatod: óriás világítótornyok és csöppnyi mécsesek ragyogó világossága jelzi a biztos révpartot, amely felé tartasz.

Joachim testvér és társai – beszélgetés Fáy Zoltánnal

2019.10.31

A Magyar Ferences Könyvtár és Levéltár világi vezetőjével, Fáy Zoltánnal beszélgettünk, aki frankás öregdiákként felidézi azon idős testvérek alakjait, akikkel Esztergomban töltött évei alatt találkozott.

A füleki magyar fülek örülnek Dömötör atya szentbeszédeinek

2019.10.30

Az október 17-én tartott szentkúti történész konferenciára hárman is jöttek a közeli felvidéki Fülekről. Két ferencessel és egy történésszel beszélgetett a helyszínen Szerdahelyi Csongor. A katolikus Rádióban október 22-én elhangzott műsor itt meghallgatható.