Boldog a szolga, aki a rendreutasítást, vádaskodást és dorgálást éppen olyan béketűréssel fogadja mástól, mint fogadná tulajdon magától.

“Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások”

2019.11.19

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány 2018. évben támogatási kérelmet nyújtott be “Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások” tárgyában

Koldust öltöztetett fel, saját köpönyegét adva rá – Árpád-házi Szent Erzsébet, a szegények pártfogója

2019.11.19

Istenünk, Szent Erzsébet közbenjárására kérünk, add meg nekünk, hogy a bajbajutottakat lankadatlan szeretettel szolgáljuk.

Keresztények Jézus szülőföldjén – A Sapientia vendége volt Francesco Patton ferences kusztos

2019.11.18

Francesco Patton ferences kusztos tartott előadást a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Auditorium maximumában november 13-án, a Bevezetés a Szentföld ismeretébe című szeminárium keretében. Várnai Jakab OFM rektor vendége, az 1963-ban született olasz szerzetes 2016 óta vezeti a Közel-Keleten élő ferencesek közösségét.

A Szentföldi kereszténység helyzetéről tárgyalt Semjén Zsolt a szentföldi kusztossal

2019.11.14

Semjén Zsolt hivatalában fogadta a magyarországi látogatáson tartózkodó Francesco Pattont, a Szentföldi Ferences Kusztódia kusztosát szerdán. A megbeszélésen részt vett Dobszay Márton Benedek ferences tartományfőnök és Várnai Jakab, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora, valamint Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

Jön a szentföldi ferences kusztos

2019.11.07

Francesco Patton, a szentföldi ferences kusztódia elöljárója, vagyis kusztosa jövő héten Magyarországra látogat és előadást tart november 13-án 17 órakor a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Az eseményről a Sapientia rektora, Várnai Jakab beszélt a Katolikus Rádióban.