Minden teremtmények, áldjátok az Urat!

Ferences kerékpáros zarándoklat Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra

2019.07.19

            Kerékpáros zarándoklatra indulunk Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra, amelyet az 1Úton Nemzetközi Zarándoknaphoz kapcsolódva az édesapákért ajánlunk fel. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt 2019. augusztus 22. és augusztus 25. között a ferences lelkületű és hangulatú programra. …

„A Te utaidat Uram mutasd meg nekem!” 2. rész

2019.07.17

„Ez egy zarándokfilm, amely igyekszik megtalálni a Krisztus felé fordulás valóságos és vélhető nyomait, érzéseket, gondolatokat: azt a belső utat, amely minden zarándoklat igazi célja. Mert az átélhető kis események mögött ott rejtőzik az emberi lélek vágyakozása a teljességre, a kapcsolatra Istennel.”
Az alábbi három videóban osztjuk meg a film második részét.

Szent Ferenc mellé szegődve – Assisiben a ferences tartományfőnökséggel

2019.07.17

Olaszországba zarándokoltak a ferences tartományfőnökség munkatársai. A hatnapos út során Alvernát és Assisit tekintette meg a több mint negyven résztvevő. Az utazáson részt vettek a Ferences Rendtartomány központjában dolgozó kollégák és családtagjaik, Dobszay Benedek tartományfőnök, valamint Varga Kapisztrán is.

Didák tv a rendek közötti új kezdeményezésekről

2019.07.12

A magyarországi szerzetesrendek tagságának összlétszáma jelenleg 1350, és a 35 évalatti szerzetesek között több a férfi, mint a nő. Ilyen és más érdekes adatokat is megtudhatunk a Szerzetesi Iroda vezetőjétől, Kiss Didák ferencestől, aki június 12-én adott interjút a Katolikus Rádiónak. A műsor itt meghallgatható.

Mi újság a ferences iskolák háza táján?

2019.07.12

Milyen tanévet zártak a ferences iskolák? A nyár mennyiben része az oktató-nevelő munkának? Milyen a virtuális térben működő alternatív ferences iskola? Gyarapodnak-e a valóságos iskolák is a közeljövőben? Ez iránt érdeklődött a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány közoktatási referensénél, Dobszay Ambrusnál a Katolikus Rádió két beszélgetésben. A Reggeli riport című műsorok június 5-én és 11-én hangzottak el.